Zucchini cu smochine și parmezan vegetal

Îți cunoaștem adorația pentru paste, tocmai de aceea ne-am gândit la o rețetă satisfăcătoare, în cazul în care te-ai gândit să renunți la ele.

Reduse în conținutul de carbohidrați, bogate în apă și fibre, pastele din zucchini sunt o modalitate excelentă de a savura o cantitate mai mare, fără sentimente de vinovăție.

Introduceți semințele de pin în alimentație pentru a beneficia de conținutul lor bogat în mangan și zinc. Manganul ajută la menținerea echilibrului hormonal în organism și a unor țesuturi conjuctive puternice, în vreme ce zincul susține sistemul imunitar și ajută în vindecarea rănilor.

Datorită aportului de fier, smochinele sunt un aliment foarte bun pentru prevenirea și reducerea anemiei. Culoarea specifică acestui fruct se datorează în mare parte conținutului bogat în fier, component esențial în tratarea acestei afecțiuni.

65% din proteina din sămânţa de cânepă o constituie proteina globulară numită edestină. Fiind uşor de digerat, reprezintă secretul unui sistem imunitar sănătos, deoarece are abilitatea unică de a stimula producerea de anticorpi împotriva agenţilor invazivi.

Ingrediente paste:

  • 2 zucchini mari, spiralizați
  • 2 căni smochine
  • ½ avocado, felii
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare de Himalaya și piper, după gust

Ingrediente parmezan vegetal:

Instrucțiuni paste:

  • Spiralizați zucchini și transferați pastele într-un bol mai mare.
  • Adăugați bucățile de smochine și avocado. Amestecați.
  • Stoarceți o lămâie, adăugați ulei de măsline, sare și piper după gust.
  • Presărați deasupra parmezan vegetal.
  • Serviți la temperatura camerei sau dați la rece.

Instrucțiuni parmezan vegetal:

  • Adăugați nucile, semințele de cânepă, semințe de pin, usturoiul, fulgii de drojdie și sarea într-un blender sau o râșniță și mixați până la măcinare.
  • Păstrați la frigider pentru 3 săptămâni.
Courtesy of Nutrition Stripped

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate