Smoothie cu banane și pudră de maca
Maca (Lepidium meyenii Walp) este o plantă originară din Peru, fiind utilizată de secole de către peruanii indigeni pentru valoarea sa nutritivă și pentru proprietățile sale curative. Este o plantă ce aparține familiei cruciferelor, fiind înrudită cu ridichea, varza și broccoliul. Cultura de maca este cea mai mare cultură din lume care crește la o altitudine de aproximativ 4500 de metri deasupra nivelului mării, în zona munților Anzi. Se poate întâlni într-o varietate de culori, de la galben spre crem, la roz deschis și până la mov sau chiar negru. Numită și ginseng peruvian, a fost folosită de multe culturi drept potențator al fertilității și libidoului, în special pentru bărbați, fiind considertă unul dintre cei mai puternici arodisiaci naturali. Este bogată în vitamine și minerale, are un gust dulce-picant și o aromă bogată de melasă caramelizată care se îmbină perfect cu gustul de cacao.
O parte infimă din natură și puterea ei vindecătoare se află în smoothie-ul cu banane și pudră de maca, prezentat pe îndelete în rândurile de mai jos. Este super bogat în tot felul de nutrienți care îți vor revigora trupul și mintea, având în același timp un ușor efect afrodisiac. Neatins cu niciun fir de zahăr, perfect pentru adulții care își doresc să mănânce ceva dulce oricând, fără să fie „cheat day”, dar mai ales pentru cei care sunt în căutarea unei gustări care să-i ajute la detensionarea și reechilibrarea hormonală a organismului. Ingrediente (3 porții): Instrucțiuni:
  • Lăsați semințele de in auriu proaspăt râșnite să se hidrateze în cei 500 ml de lapte vegetal timp de minim 20 minute
  • Blenduiți toate ingredientele (mai puțin cubulețele de ciocolată și feliile de lămâie), până la obținerea unei compoziții omogene și cremoase
  • Împărțiți amestecul în 3 pahare cu o capacitate de 300ml, iar apoi adaugați câte 1-2 felii de lămâie și câteva cubulețe de ciocolată raw în fiecare pahar
  • Serviți imediat, întrucât pudra de maca va căpăta o aromă mai stringentă cu cât stă mai mult timp în compoziție.
Să aveți poftă! Pont 1: În locul laptelui vegetal Harvest Moon se poate folosi orice alt lapte vegetal pe care-l preferați Pont 2: Este foarte important să beți smoothie-ul imediat după ce a fost preparat, pentru a beneficia la maxim de calitățile lui nutritive. Pont 3: Având un efect energizant, se recomandă să fie consumat în prima parte a zilei. Pont 4: Folosiți paiul doar pentru a amesteca în smoothie cu scopul de a omogeniza compoziția! Ciocolata tăiată în bucățele prea mici poate pătrunde prin orificul paiului și poate deveni înecăcioasă.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate