Un dressing cu personalitate, care adaugă extra-valoare nutritivă salatelor.
Oţetul de mere presat la rece conţine un sediment bogat în proteine, enzime şi bacterii bune. Adaugă un plus de savoare în preparatele crude.
Uleiul de măsline extra-virgin este o sursă de acizi mononesaturaţi – aceştia scad nivelul colesterolului LDL şi stabilizează glicemia.
Sarea de Himalaya este o sare în stare pură, minimal procesată. Conţine în jur de 84 de minerale.
Mierea organică este bogată în antioxidanţi şi probiotice – în special varietăţile închise la culoare.
Ingrediente:
- 1/3 cană oţet de mere presat la rece
- 2/3 cană ulei de măsline extra-virgin
- 2 linguri muştar Dijon
- 1 lingură seminţe de chia
- 1 linguriţă miere sau nectar de agave
- ½ linguriţă sare de Himalaya
- ¼ piper negru măcinat
Instrucțiuni:
- Combinaţi toate ingredientele într-un borcan cu capac etanş. Agitaţi viguros.
PONT
Seminţele de chia se vor umfla, iar compoziţia se va îngroşa. Acest lucru va mări cantitatea de lichid şi veţi utiliza mai puţin din ea.