Aromate, ușor de preparat, perfect echilibrate. Aceste rețete te vor învăța să iubești din nou legumele.
#incaunmotivsagatestisanatos
Zucchini este o legumă săracă în calorii (fără grăsimi saturate și colesterol); sursă importantă de folați (ajută la diviziunea celulelor și sinteza ADN-ului; bogat în vitamina A, B și minerale (fier, potasiu, mangan, zinc). De culoare verde-închis, coaja conține mai mult zeaxanthin decât dovlecelul (carotenoid cu o importanţa deosebită pentru sănătatea ochilor).
Frunzele de spanac conţin clorofilă în cantitate mare, alături de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanţă specifică numită spinacină.
Mazărea este o sursă bogată de vitamina K, vitamină responsabilă de activarea calciului în organism, ajută la întărirea oaselor. Totodată, conţine şi numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidraţi, lipide şi proteine din organism.
Ingrediente pastă de mazăre cu busuioc:
- 2 căni mazăre verde
- 1 cană spanac
- 1-2 linguri ulei de măsline extra-virgin
- ¼ frunze de busuioc
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță sare de Himalaya
Ingrediente pastă de zucchini cu ardei roșu:
- ½ ardei roșu
- 1 zucchini
- 2 linguri pastă de tahini
- 4 roșii uscate
- sucul de la o lime
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 1/8 linguriță piper cayenne
- 1/8 linguriță sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Adăugați toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare.
PONT
Adăugați o linguriță de spirulină pentru un boost de energie.