Unt de migdale şi curmale

Ţi-ar plăcea să găseşti o alternativă raw-vegană la untul de migdale preferat? Cu gust de caramel şi pretenţii de raft.

Migdalele conţin în jur de 25 % carbohidraţi, 46% uleiuri (omega 6 şi omega 9), 22 % proteine, vitamine şi minerale esenţiale. Scad nivelul colesterolului LDL şi susţin o funcţionare optimă a sistemului cardiovascular. Sunt recomandate pentru energizarea organismului.

Întrucât pentru orice pofticios al bucătăriei raw-vegane, migdalele şi curmalele sunt ingrediente de bază care nu lipsesc aproape niciodată, vei găsi această rețetă tentant de accesibilă. Recomandăm Vitamix ca să-ți faci treaba impecabil.

Ingrediente:

Instrucțiuni:

  • Hidrataţi curmalele timp de 15 min în apă caldă, apoi scurgeţi lichidul. Acest lucru vă va ajuta în cazul în care nu utilizaţi un blender sau un robot de bucătărie performant.
  • Amestecaţi curmalele împreună cu 1 lingură de lapte timp de câteva secunde într-un blender.
  • Adăugaţi treptat restul de lapte şi amestecaţi până când obţineţi consistenţa unei creme.
  • Păstraţi la frigider într-un recipient etanş aproximativ o săptămână.

Datorită efectului detersiv, în medicina tradiţională, curmalele sunt folosite pentru purificarea organismului. De asemenea, sunt eficiente în tratarea problemelor respiratorii, iar în medicina populară sunt apreciate pentru capacitatea de ameliorare a problemelor intestinale. Susţin o floră intestinală sănătoasă şi benefică, înlăturând în acelaşi timp factorii patogeni din intestine.

Courtesy of Beauty Food Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate