Pune la treabă nucile şi fructele deshidratate din dulap şi prepară un desert rapid. Adaugă superalimente pentru un plus nutritiv. Decorează după gust.
Flavonoidele şi saponinele conţinute în frunzele şi fructele de merişor sunt diuretice, curăţă rinichii de microlitiază şi sunt utile în eliminarea calculilor biliari. Taninii au acţiune antibacteriană şi astringentă la nivelul intestinului, normalizând astfel tranzitul intestional.
Surse vegetale de iod, susţin funcţia tiroidă prin producerea hormonilor FT3 şi FT4.
Ingrediente:
- 1 cană nuci: migdale, caju, nuci româneşti
- 1 cană curmale Medjool
- ¼ cană pudră de cacao
- ½ linguriţă pudră organică de vanilie
- un vârf de cuţit de sare de Himalaya
Topping:
- ½ cană fulgi de cocos
- 1 lingură pudră de maca + ½ linguriţă pudră de scorţişoară
- 1 cană merişoare tocate mărunt
Instrucțiuni:
- Măcinaţi nucile într-un blender sau o râsniţă.
- Adăugaţi curmalele şi mixaţi până la omogenizare.
- Completaţi cu restul ingredientelor şi mixaţi din nou.
- Formaţi bulete din compoziţie.
- Daţi-le la frigider pentru aproximativ 2 ore. Serviţi-le reci.