Simplicity at its best. Uită de rețetele clasice cu lapte, unt și zahăr rafinat. Noi îți spunem cum să realizezi un desert sănătos, începând cu două superalimente: cacao și curmale.
O porție de zmeură (125 g) are 60 de calorii, 1 g de grăsimi, 0 mg de colesterol, 0 mg de sodiu, 14 g de carbohidrati, 9 g de fibre, 6 g de zaharuri și 1 g de proteine. Conține, de asemenea, 50% din DZR de vitamina C, 4% din DZR de vitamina A și fier, 2% din DZR de calciu.
Ingrediente:
- 1 cană curmale Medjool
- 6 linguri pudră de cacao
- 1 ½ lingură căpșuni deshidratate congelate
- 2 linguri zmeură deshidratată congelată
- 2 linguri nuci mărunțite
- 40 g ciocolată amăruie
Instrucțiuni:
- Adăugați curmalele și pudra de cacao în blender și mixați până când obțineți o compoziție omogenă.
- Împărțiți compoziția în 3 și așezați fiecare bucată într-un bol separat. În primul, adăugați o lingură de nuci mărunțite, în al doilea, o lingură de căpșuni, iar în al treilea, zmeura deshidratată. Amestecați. Formați trufe din fiecare compoziție.
- Întindeți o foaie de copt pe suprafața de lucru și presărați mix-ul de nuci. Rotiți trufele cu nuci, până la o acoperire uniformă.
- Întindeți altă foaie de copt pentru trufele cu zmeură. Luați bucățile de zmeură și zdrobiți-le, rotind trufele în pudra rezultată.
- Pentru trufele cu căpșuni, veți avea nevoie de încă o foaie de copt, pe care o așezați pe o farfurie mică. Topiți ciocolata la abur sau în cuptorul cu microunde, amestecând regulat pentru a nu se arde. Cu o furculiță, luați o trufa de căpșuni și treceți-o prin ciocolată. Așezați-o pe farfurie și presărați câteva bucăți de căpșuni. Repetați și cu restul trufelor.
- Așezați trufele în hârtii pentru brioșe. Depozitați-le într-un recipient etanș.