Tort raw-vegan cu marțipan și căpșune

Cauți un remake delicios și guilty-free la vechea rețetă savuroasă de tort? Noi avem o propunere.

Căpșunele sunt bogate în vitamina C, acid folic, fibre și potasiu. O porție asigură 160 % din doza recomandată de vitamina C, necesară pentru repararea țesuturilor și menținerea sănătății sistemului imunitar.

Cea mai mare cantitate de vitamina C este obținută din glucoză, numită și L-galactoză. Antocianinele, compuși antioxidanți prezenți în căpșuni, oferă acestora pigmentul roșu. Aceștia pot reduce riscul unor boli cronice, inclusiv cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

Nectarul de agave este o sursă 100 % vegetală, fiind lipsită de orice urmă de sursă animală de nutrienți. Este mai dulce decât mierea, dar are un indice glicemic mai scăzut, potențând aromele mâncărurilor în care este folosit. Oligozaharidele din compoziția acestuia ajută la buna funcționare a vezicii biliare, facilitând digestia grăsimilor.

Pudra de vanilie conține vanilină, principala substanță care determină aroma caracteristică. Acesta are proprietăți imunostimulatoare, reducând virulența germenilor patogeni.

Ingrediente frișcă de cocos:

  • 400 ml smântână de cocos
  • ¼ linguriță pudră organică de vanilie
  • ¼ linguriță nectar de agave

Ingrediente șarlotă cu vanilie:

Ingrediente gem de chia:

  • 200 g căpșune proaspete
  • 3 linguri semințe de chia

Ingrediente blat:

  • 1 cană făină de migdale organice, raw
  • ½ cană făină de cocos
  • 2 linguri nectar de agave
  • 1 vârf de cuțit de cardamon

Ingrediente marțipan verde-crud:

  • 7 linguri nectar de agave
  • 2 căni de spanac
  • 1 vârf de cuțit de spirulină
  • 1 vârf de cuțit de turmeric
  • 1 cană făină de migdale organice, raw
  • ½ cană făină de cocos

Instrucțiuni frișcă de cocos:

  • Deschideți conserva de cocos și separați grăsimea de apă.
  • Adăugați partea solidă într-un bol și amestecați de mână sau utilizând mixerul, până când obțineți o consistență cremoasă și aerată.
  • Dați la congelator.

Instrucțiuni gem de căpșuni:

  • Mărunțiți căpșunii cu o furculiță, apoi adăugați semințele de chia și amestecați pentru 1-2 minute.
  • Dați la frigider pentru 15 minute.
  • Întindeți un strat fin de gem peste cel de frișcă. Păstrați în congelator.

Instrucțiuni șarlotă cu vanilie:

  • Mixați ingredientele într-un blender și adăugați uleiul de cocos la final.
  • Întindeți un strat de șarlotă peste cel de gem. Lăsați la congelator pentru cel puțin 2-3 ore.

Instrucțiuni topping de marțipan:

  • Mixați siropul de agave, spanacul, pudra de spirulină și cea de turmeric într-un blender până când obțineți un sos omogen.
  • Incorporați treptat făina de migdale, mixând în continuare.
  • Când se întărește, transferați compoziția într-un bol și frământați, adăugând făina de cocos.
  • După ce ați obținut o textură asemănătoare cu cea a marțipanului, lăsați câteva minute deoparte.

Instrucțiuni blat:

  • Preparați blatul utilizând un robot de bucătărie.
  • Adăugați-l deasupra stratului de șarlotă.
  • După ce vă asigurați că este întărit complet, întoarceți tortul și transferați-l pe o farfurie întinsă.

Instrucțiuni finale:

  • Întindeți foaia de marțipan cu ajutorul unui făcăleț, așezând hârtie de copt atât deasupra, cât și dedesubt.
  • Așezați foaia de marțipan deasupra tortului, acoperind toată suprafața, Tăiați surplusul de pe margini și neteziți.
  • Pudrați cu făină de cocos și serviți.

Ponturi

Hidratați nucile de caju timp de 4 ore.
Îndulciți deserturile preferate utilizând sirop de agave. Un sfert de lingură de agave este la fel de dulce ca și o lingură de zahăr.

Courtesy of Happy Health Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate