Tort răcoritor cu iz văratic
Iaurtul de cocos este o sursă bună de calciu, magneziu, vitamina B12 și vitamina D. Magneziul este esențial pentru funcția musculară, vitamina B12 intervine în formarea hematiilor, iar vitamina D ajută la absorbția calciului în oase. Conținutul de probiotice al iaurtului de cocos Harvest Moon determină un beneficiu terapeutic prin reechilibrarea balanței microbiologice a organismului. Agar-agar sau Kanten este un produs organic obținut din algele din zona Asiei de Sud-Est (algele roșii Rodophyta) și folosit ca agent gelifiant, în special pentru mâncărurile vegetariene și vegane. Nu are gust sau miros și are o putere de gelifiere mai mare decât gelatina obținută din colagen animal. Agar-agar conține calciu, fier, potasiu, fosfor, iod și este bogat în fibre.
Vă prezentăm un tort răcoritor, menit să ducă bucuria lunilor toride de vară la superlativ. O bucurie sănătoasă, delicată, delicioasă și aproape raw-vegană, care îți va rămâne întipărită în memoria simțurilor. Singurele ingrediente supuse procesării termice sunt sucul de cireșe și pudra de agar-agar - având în vedere că doar în felul acesta putem beneficia de proprietățile de gelifiere ale agar-agarului. Textura cremoasă a iaurtului de cocos și gustul băuturii vegetale Harvest Moon, atât de asemănător cu cel al laptelui de vacă, completează într-o armonie perfectă aroma fructelor roșii, cunoscute pentru conținutul crescut de compuși fenolici. Ingrediente: Primul strat: Al 2-lea strat:
  • 600g fructe roșii (căpșuni, cireșe, zmeură)
  • 300ml suc de cireșe
  • 10g agar-agar
Instrucțiuni:
  • Într-un blender obișnuit, se pune iaurtul de caju, laptele de cocos și laptele vegetal și se amestecă bine
  • Se adaugă căpșunele, îndulcitorul și extractul de vanilie și se blenduiește compoziția până la omogenizare
  • Pentru a pregati gelatina vegetală, se pun 125 ml apă la fiert, iar când a dat în clocot se adaugă agar-agarul. Se amestecă cu ajutorul unui tel mic și se lasă să fiarbă 1 minut
  • Se încorporează gelatina călduță (trebuie să ajungă la o temperatură de aprox. 40-48 °C; atenție să nu se solidifice!) în crema de căpșuni și se amestecă bine
  • Se răstoarnă compoziția într-o tavă de tort cu pereții detașabili, unsă bine cu ulei.
  • Se dă la frigider pentru 4 ore
  • Pentru cel de-al doilea strat, se pune la fiert sucul de cireșe iar când a dat în clocot se adaugă agar-agarul. Se amestecă cu ajutorul unui tel și se lasă să fiarbă 1 minut.
  • Se lasă să se răcească (până ce ajunge la o temperatură de aprox. 40-48 °C), se amestecă cu fructele, după care se toarnă peste primul strat și se nivelează
  • Se dă iarăși la frigider pentru 3-4 ore
  • Se scoate tortul din forma detașabilă, se așază pe o farfurie și se decorează cu fructe de sezon și fulgi de migdale
S-aveți poftă! Pont 1 – Tava detașabilă folosită de noi are un diametru de 15cm și o înălțime de 12cm. Pont 2 – Daca tava detașabilă folosită nu are înveliș non-stick, tapetați pereții acesteia cu folie alimentară transparentă Pont 3 – În locul sucului de cireșe se poate folosi suc de căpșuni sau vișine Pont 4 – Dacă nu țineți cu tot dinadinsul ca tortul să fie cât mai aproape de varianta raw-vegană, în momentul în care adăugați lichidul ce conține agar-agarul, acesta poate să fie la o temperatură mai ridicată decât limita admisă pentru păstrarea enzimelor și a celorlalți nutrienți care se distrug în timpul procesării termice.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate