E timpul să ne schimbăm percepția asupra ciocolatei. Un aliment guilty-free, încărcat de nutrienți esențiali. Atât de prețios, încât boabele de cacao serveau ca și monedă de schimb în cultura aztecă. Un tort de ciocolată decadent, care promite o experiență ultra-tasty, raw-vegan, low-fat.
Pudra de cacao este bogată în antioxidanți, în special polifenoli și flavonoide, mai mult decât coacăzele și afinele, recunoscute pentru aceste calități.
Ingrediente blat:
- 1 cană făină de migdale
- 1 cană smochine deshidratate
- ¼ cană stafide
- 2 linguri pudră de cacao
- ½ lingură pudră organică de vanilie
- apă (opțional)
- sare de Himalaya, după gust
Ingrediente cremă:
- 1 cană curmale Medjool
- 1 lingură pudră de cacao
- apă (ajustabil)
- 1/8 pudră de scorțișoară
- 1/8 pudră organică de vanilie
- 1/8 pudră de chilli (opțional)
Ingrediente glazură de ciocolată:
- 4 linguri nectar de agave
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri apă (ajustabil)
- + frunze proaspete de mentă
Instrucțiuni:
- Într-un robot de bucătărie combinați făina de migdale și apa - în funcție de consistență. Adăugați în continuare restul ingredientelor, până când obțineți un aluat omogen.
- Formați o bilă de aluat și întindeți. Decupați cercuri de 10 cm Ø și aproximativ 1 cm grosime. Dați la frigider pentru a se întări.
- Pentru prepararea cremei, mixați ingredientele corespunzătoare ei într-un blender și adăugați apă dacă este necesar.
- Scoateți foile de la frigider și umpleți cu cremă. Asamblați tortul și întindeți glazura de ciocolată deasupra. Poftă bună!