Vizualizează o nouă reţetă de sushi în care conopida este ingredientul de bază: într-o combinaţie dulce-acrişoară, în care vei simţi treptat gustul fiecărui ingredient.
Algele Nori sunt alimente consumate de majoritatea persoanelor vegetariene, deoarece reprezintă o sursă naturală de vitamina B12. Studiile despre biodisponibilitatea vitaminei B12 la alge, în special la Nori, sunt numeroase în Japonia, dat fiind faptul că ele sunt esenţiale în alimentaţia zilnică a populaţiei acestei ţări.
Uscate şi pulverizate, algele Nori, bogate în sodiu, se folosesc de mii de ani ca şi condimente în numeroase preparate culinare. Cu toate acestea, este contraindicată folosirea lor fără măsură în dieta hiposodică sau de către cei care au hipertensiune ori probleme cardiace şi renale.
Unul dintre cele mai importante aspecte dietetice ale algelor este conţinutul de iod. Este vorba de un oligoelement indispensabil pentru buna funcţionare a glandei tiroide, care ajută la creştere şi metabolism, dezvoltă agilitatea mentală şi participă la metabolizarea grăsimilor.
Conopida conţine sinigrin și sulforafan, substanţe care îmbunătăţesc capacitatea ficatului de a elimina substanțele cancerigene, ajutând la detoxifierea organismului. Dacă nu sunt eliminaţi la timp, compuşii toxici pot duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate cauza cancer. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele şi mineralele conţinute în conopidă, dau acestei plante proprietăţi anticancerigene.
Ingrediente:
- 2 foi de nori
- 1 ½ cană conopidă
- 1 lingură oţet de orez brun
- 1 lingură nectar de agave
- ¼ ardei gras galben
- ¼ castravete
- ½ avocado
- 2 buc. sparanghel
- ¼ linguriţă sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Începeţi prin a prepara orezul de conopidă. Adăugaţi conopida în blender şi mixaţi pentru 15-20 secunde.
- Completaţi cu oţetul de orez, siropul de agave şi sare. Mixaţi din nou timp de câteva secunde.
- Strecuraţi orezul rezultat într-un sac pentru filtrarea laptelui vegetal sau utilizând o strecurătoare clasică, îndepărtând astfel excesul de lichid.
- Întindeţi orezul pe o jumătate din foaia de nori şi presaţi.
- Tăiaţi în felii castravetele, ardeiul, sparanghelul şi avocado.
- Rulaţi cu ajutorul unui suport pentru sushi. Umeziţi capătul foii şi închideţi. Tăiaţi în felii cu o grosime de aproximativ 2-3 cm.
PONT
Pentru umplutură, puteţi opta pentru combinaţiile preferate. Serviţi cu vinegrete, dressing-uri sau guacamole.