Spaghetti din sfeclă roşie cu pesto de ruccola

Nu uita de sfecla roşie. O reţetă de paste fresh, care iese din anonimat. Raw-vegan îţi aduce în farfurie mai multă sănătate şi mai multă culoare.

Sfecla roşie conţine, în primul rând, potasiu şi acid folic (vitamina B9). Acestea sunt necesare în reglarea tensiunii arteriale şi în protecţia cardivasculară; recomandat în alimentaţia femeilor însărcinate, deoarece scade semnificativ riscul apariţiilor malformaţiilor congenitale.

Ruccola are un conținut ridicat de calciu, dar scăzut în oxalați. Multe legume verzi, în special spanacul, furnizează organismului o cantitate prea mare de acid oxalic, care interferează cu absorbția calciului. Astfel, ruccola poate contribui la menținerea sănătății oaselor, mai ales că are în compoziție și minerale importante pentru schelet, precum magneziu, mangan, vitamina K și potasiu.

Ingrediente spaghetti din sfeclă roşie:

  • 4 sfecle roşii, decojite

Ingrediente pesto de rucola şi migdale:

  • 4 căni frunze de ruccola
  • 1 cană funze de busuioc
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • ¼ cană ulei de măsline
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • ½ cană migdale
  • 1 linguriţă de sare de Himalaya

Instrucțiuni:

  • Pentru a pregăti sosul de pesto, adăugaţi toate ingredientele în blender şi mixaţi până la omogenizare. Lăsaţi-l deoparte.
  • Formaţi spaghetti din sfeclă roşie cu ajutorul unui spiralizator.
  • Transferaţi-i pe o farfurie. Serviţi cu pesto, fulgi de migdale şi fulgi de drojdie.

PONT

Păstraţi la rece, într-un recipient etanş, până la o săptămână.

Courtesy of Spice And Sprout

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate