Spaghetti din sfeclă roșie cu avocado

Fresh + cremos = o idee inspirată pentru un preparat raw-vegan. Spaghetti fără gluten. Din legume. Raw.

Lămâia este considerată a fi singurul fruct cu PH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea PH-ului sangvin.

Sfecla roșie este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni.

Un fruct de avocado conține în jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate (benefice sănătății). O calitate importantă a fructelor de avocado este că acestea au o cantitate scăzută de fructoză (asociată cu predispoziția spre îngrășare) și circa 20 de nutrienți esentiali, precum fibrele, potasiul (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B și acid folic.

Ingrediente:

  • 2 sfecle
  • 1 avocado
  • sucul de la o lămâie/lime
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • chilli, sare de Himalaya, piper

Instrucțiuni:

  • Decojiți sfeclele și faceți spaghetti cu ajutorul unui spiralizator.
  • Într-un bol, mărunțiți pulpa de avocado cu o furculiță; adăugați usturoiul, sucul de lămâie și condimentele.
  • Serviți împreună cu crema de avocado și chilli. Dacă doriți să le consumați ca și gustare, împărțiți cantitatea de spaghetti în 4/6 porții.
Courtesy of Green Evi

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate