Socată cu superalimente

Profită de florile de sezon și răcorește-te cu o băutură probiotică în zilele de vară. Dacă îți place Kombucha, atunci socata reprezintă o alternativă mai accesibilă pentru a beneficia de proprietățile probioticelor. Esterii, compușii care conferă aroma specifică a florilor, vor parfuma acest amestec savuros.

Nectarul de agave conține inuline - un grup de oligozaharide sau molecule de fructoză cu lanț scurt care se găsesc în mod curent în alimente. Acestea cresc absorbția calciului și magneziului, contribuind la dezvoltarea unei flore intestinale benefice.

Socul este o plantă care a fost utilizată de-a lungul anilor în diferite culturi, datorită efectelor antiinflamatorii și antiseptice. Unele dintre cele mai comune întrebuințări terapeutice a acestei plante sunt tratamentul infecțiilor sinusale, a răcelilor, iritațiilor și a altor afecțiuni respiratorii.

Ingrediente:

  • 10 flori de soc
  • 2 lămâi + încă 2 (feliate)*
  • 500 g nectar de agave sau 1 kg miere
  • 5-6 litri de apă

*Sucul de lămâie se poate înlocui cu 1-2 linguri pudră de baobab per litru de apă, după gust. Pudra de baobab are și proprietăți probiotice, încurajând procesul de fermentație

Instrucțiuni:

  • Pentru prepararea socatei, tăiați cele două lămâi în felii subțiri și așezați-le la baza unui vas mai înalt.
  • Pregătiți și florile de soc. Scuturați-le și clătiți-le ușor, iar apoi așezați-le și pe ele în vas.
  • Adăugați apa și sucul de lămâie, mierea sau nectarul de agave și amestecați cu o lingură de lemn.
  • Lăsați la infuzat timp de 2-3 zile la temperatura camerei și mai amestecați din când în când. Strecurați ulterior și savurați.

Pofta buna!

Courtesy of Crud și Sanatos

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate