Smoothie verde cu topping crocant

O rețetă de smoothie care te va așeza la masă. Pentru a favoriza digestia, este indicat ca smoothie-ul să nu fie băut direct, ci ca ingredientele să fie mestecate. Chew that crispy buckwheat-cocoa topping!

Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului - prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi, fortificându-l mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

Ingrediente smoothie verde:

  • 1 banană
  • 1 ½ cană mango, bucăți (proaspete sau congelate)
  • ½ castravete, felii
  • 1 cană kale – frunzele îndepărtate de pe tijă
  • 1/3 cană migdale – hidratate
  • 1 lingură pudră de spirulină
  • 2 linguri semințe de cânepă decorticate
  • 2 căni apă sau lapte de caju

Ingrediente topping crocant:

Instrucțiuni smoothie:

  • Adăugați toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare.
  • Completați cu apă sau lapte vegetal, dacă este nevoie.
  • Transferați compoziția în boluri și decorați cu topping-ul crocant de hrișcă.

Instrucțiuni topping crocant:

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  • Într-un bol, amestecați semințele de hrișcă, pudra de cacao și praful de sare.
  • Într-un bol mai mic, adăugați uleiul de cocos, nectarul de agave și pudra de vanilie. Mixați.
  • Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecați până la omogenizare.
  • Întindeți compoziția rezultată peste o foie de copt și coaceți pentru aproximativ 20-25 minute, amestecând după 10-15 minte.
  • Îndepărtați de la cuptor și lăsați să se răcească. Depozitați într-un recipient etanș.

PONT

Pentru a obține efectul decorativ din poză, adăugați deasupra un vârf de cuțit de spirulină și, cu ajutorul unei linguri, trasați cercuri.

Courtesy of The Green Life

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate