O rețetă de smoothie care te va așeza la masă. Pentru a favoriza digestia, este indicat ca smoothie-ul să nu fie băut direct, ci ca ingredientele să fie mestecate. Chew that crispy buckwheat-cocoa topping!
Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului - prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi, fortificându-l mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.
Ingrediente smoothie verde:
- 1 banană
- 1 ½ cană mango, bucăți (proaspete sau congelate)
- ½ castravete, felii
- 1 cană kale – frunzele îndepărtate de pe tijă
- 1/3 cană migdale – hidratate
- 1 lingură pudră de spirulină
- 2 linguri semințe de cânepă decorticate
- 2 căni apă sau lapte de caju
Ingrediente topping crocant:
- 1 cană semințe de hrișcă
- 2 linguri pudră de cacao
- ⅛ linguriță sare de Himalaya
- 1 lingură ulei de cocos
- 2 linguri nectar de agave
- ½ linguriță pudră organică de vanilie
Instrucțiuni smoothie:
- Adăugați toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare.
- Completați cu apă sau lapte vegetal, dacă este nevoie.
- Transferați compoziția în boluri și decorați cu topping-ul crocant de hrișcă.
Instrucțiuni topping crocant:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Într-un bol, amestecați semințele de hrișcă, pudra de cacao și praful de sare.
- Într-un bol mai mic, adăugați uleiul de cocos, nectarul de agave și pudra de vanilie. Mixați.
- Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecați până la omogenizare.
- Întindeți compoziția rezultată peste o foie de copt și coaceți pentru aproximativ 20-25 minute, amestecând după 10-15 minte.
- Îndepărtați de la cuptor și lăsați să se răcească. Depozitați într-un recipient etanș.
PONT
Pentru a obține efectul decorativ din poză, adăugați deasupra un vârf de cuțit de spirulină și, cu ajutorul unei linguri, trasați cercuri.