Se admite că, dintr-un total de peste 4000 de ierburi, grâul verde se dovedește - prin componentele sale - un campion absolut. Este uimitor ce forță a binelui se află în acest fir de iarbă, care previne bolile, iar pe unele le poate chiar și vindeca.
Cunoscut și sub denumirea de “multivitamină a naturii”, pulberea de grâu verde conţine cantităţi mari de vitamine naturale, minerale, oligoelemente şi 17 feluri de aminoacizi, adică toţi aminoacizii esenţiali în proporţiile optime de care corpul nostru are nevoie.
Cel mai delicios mod de a o integra în dieta noastră este prin adăugarea unei lingurițe rase într-un smoothie atât de săţios și sănătos, încât poate deveni „mâncarea” noastră preferată pe timp de primăvară și nu numai.
Ingrediente (pentru 2 porții):
-
- 320 ml suc de mere
- 60 ml piure de avocado
- 50 ml piure de banane
- 50 ml suc de spanac
- 1 lingură suc de lime
- 1 linguriță pudră de grâu verde
Instrucțiuni:
-
-
- Adăugați toate ingredientele în blender și mixați până la omogenizare.
- Se poate decora cu felii de lime și cu puțină pulbere de grâu verde, cernută deasupra paharelor cu ajutorul unei site pentru ceai.
Să aveți poftă!
Pont 1: În locul sucului de mere se poate folosi suc de portocale, piureul de avocado poate fi înlocuit cu piure de mango, iar pentru a întregi acest tablou plin de savoare, peste toate aceste ingrediente, mai turnăm puțin suc de ananas, după gust.
Pont 2: Este foarte important să beți smoothie-ul imediat după ce a fost preparat, pentru a beneficia la maxim de calitățile lui nutritive.