Considerați-l un mic-dejun complet sau alternativă la băutura energizantă. Pentru că dulcele este potențat cu puțină sare, iar când ne referim la dulce, gândul ne duce aproape instant la ciocolată, aromele decadente din această rețetă vor întâlni așteptările cele mai mari în ceea ce privește un mic-dejun gustos.
Pudra de cacao conține anandamidă, o substanță care activează aceiași receptori ca și feniletilamina și care oferă o stare de confort. Pudra crudă de cacao înmagazinează un procent ridicat de calciu - 160 mg per suta de grame, comparativ cu laptele de vacă - 125 grame.
Ingrediente:
Caramel sărat
- 6-8 curmale Medjool
- 1 lingură unt de nuci
- 1 lingură pastă tahini
- 1 vârf de cuțit sare de Himalaya
Smoothie de ciocolată
- 2 banane congelate
- 2 căni lapte vegetal
- 1⁄2 cană fulgi de ovăz
- 2-4 linguri pudră de cacao
Sos de ciocolată
- 4 linguri nectar de agave
- 4 linguri pudră de cacao
- 1 vârf de cuțit sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Adăugați toate ingredientele necesare pentru prepararea caramelului în blender și mixați.
- Continuați cu smoothie-ul de ciocolată, urmând aceeași procedură. Pentru a obține sosul de ciocolată, amestecați pudra de cacao cu nectar de agave și sare.
- Asamblați turnând amestecul pentru caramel în două pahare înalte, pe urmă sosul de ciocolată și smoothie-ul.
Courtesy of: Best Of You