Salată de irish kombu

Ești atras de bucătăria japoneză, dar meniul nu îți este tot timpul la îndemână. Recreează rețetele favorite acasă, începând cu această salată ușoară. Nu poți da greș atunci când optezi pentru vitamine și minerale.

Algele kombu sunt bogate în fucoidan, o polizaharidă sulfuroasă prezentă în algele maronii, care protejează împotriva efectelor radiațiilor. Un studiu din 2011 a evidențiat efectul protectiv împotriva leucemiei cauzată de radiațiile gama. O altă polizaharidă din compoziția kombu are proprietăți anticoagulante, prevenind formarea de cheaguri în sânge fără a prelungi în acest fel durata sângerărilor.

Ingrediente:

  • 60 g kombu kelp
  • ¼ cană ulei de susan
  • 2 linguri sos shoyu sau tamari
  • 1 lingură oțet de orez
  • 2 linguri semințe de susan
  • sos sriracha, opțional

Instrucțiuni:

  • Tăiați algele kombu fâșii subțiri - atunci când sunt uscate sau umede. Hidratați-le timp de oră pentru a fi maleabile ulterior.
  • Scurgeți apa și uscați-le.
  • Adugați-le într-un bol împreună cu restul ingredientelor și lăsați deoparte timp de 10 minute.
  • Serviți cu semințe de susan extra sau sos sriracha.

Courtesy of: Well And Full

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate