Wakame este o algă cu frunze lungi de culoare verde închis, cu formă de pană, care crește la doar la 2-10 m sub suprafața oceanului.
În medicina orientală, algele wakame erau considerate simbolul alimentației sănătoase, având proprietăți antioxidante puternice, care accelerează arderea grăsimilor și iți oferă energie.
În anumite țări asiatice, algele wakame sunt consumate de către proaspetele mămici, pentru aportul de substanțe nutritive pe care acestea le-au pierdut în timpul sarcinii.
Deși rețeta pe care v-o prezentăm nu are neapărat un specific asiatic, ea este plină de ingrediente sănătoase și vă oferă o masă originală, cu o aromă inedită. Mai mult decât atât, este simplu de făcut și pune foarte bine în evidență gustul și textura delicată a
algelor wakame.
Ingrediente (pentru 2 porții):
- 20 g alge irish wakame
- 2 căni (de 250 ml) cu verdețuri proaspete (salată iceberg, salată endivia și frisee, câteva fire tocate de chivas)
- 100 g fâșii de morcov
- 200 g roșii cherry
- 200 g castraveți
- o legătură cu ridichi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe semințe de susan
- sucul de la o jumătate de lămâie
-
sare de Himalaya și usturoi granulat după gust
Mod de preparare:
- Hidratați algele wakame ținându-le în apă timp de minim 15 minute, apoi scurgeți excesul de lichid.
- Într-un bol mare, amestecați verdețurile proaspete, fâșiile de morcov, roșiile cherry tăiate jumătăți și feliile de ridichi.
- Adăugați în compoziție și algele proaspăt hidratate.
- Turnați peste ingrediente uleiul de măsline, sucul de lămâie și asezonați generos cu sare și usturoi granulat.
- La sfârșit se presară semințele de susan, care vor adăuga dressing-ului textură și aromă.
Pont 1 – Pentru o hidratare completă, vă sfătuim să lăsați algele wakame într-un bol cu apă timp de jumătate de oră.
Pont 2 – Puneți-vă imaginația la încercare și creați-vă singuri mixul preferat de salate. Fie că folosiți recomandarile noastre, fie că adăugați rucola, considerată cea mai sănătoasă specie de salată verde sau rămâneți fideli salatei clasice cu care producătorii ies primăvara pe piață, nici una dintre acestea nu va atenua gustul aparte al algelor wakame.
Pont 3 – O altă combinație delicioasă se face prin adăugarea de fulgi de drojdie inactivă, roșii uscate, nuci sau bucăți cremoase de avocado.
Pont 4 – Dacă sunteți fanii bucătăriei asiatice, aflați de la noi că algele wakame sunt ideale pentru supele miyeok, miso sau pentru supele ramyun cu pește.
Vă dorim poftă bună!