Verde-ciocolatiu, fără gluten şi cu extra-aromă. Un deliciu vizual.
Spanacul este considerat un aliment vital pentru întregul tract digestiv (stomac, duoden, intestin subţire, intestin gros). Practic, spanacul este cel mai bun material organic pentru curăţarea, reconstrucţia şi regenerarea tractului intestinal.
Studiile recente au asociat consumul de curmale cu îmbunătăţirea sistemului cardiovascular. Totodată, acestea întreţin un sistem neuronal sănătos, datorită conţinutului de potasiu.
Ingrediente marțipan verde-crud:
- 7 linguri nectar de agave
- 2 căni de spanac
- 1 vârf de cuțit de spirulină
- 1 vârf de cuțit de turmeric
- 1 cană făină de migdale organice, raw
- ½ cană făină de cocos
Ingrediente aluat pentru rulouri:
- 1 cană migdale
- ½ cană nuci de caju
- 1 cană cocos deshidratat
- 4 linguri cacao pudră
- 12-15 curmale Medjool
Ingrediente glazură de ciocolată:
- 100 g cacao miez
- 2 lingurițe nectar de agave
- ¼ linguriță pudră organică de vanilie
- 1 linguriță ulei de cocos
Instrucțiuni marțipan verde-crud:
- Începeţi prin a mixa împreună nectarul de agave, pudra de spirulină și pudra de turmeric într-un blender până ce obțineți consistența unui sos omogen.
- Incorporați treptat făina de migdale, mixând în continuare.
- Când se întărește, transferați compoziția într-un bol și frământați, adăugând făina de cocos.
- După ce ați obținut o textură asemănătoare cu cea a marțipanului, întindeți foaia de marțipan cu ajutorul unui făcăleț, așezând hârtie de copt atât deasupra, cât și dedesubt.
Instrucțiuni aluat pentru rulouri:
- Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat într-un blender până când obţineţi o consistenţă omogenă.
- Rulaţi aluatul pentru rulouri; aşezaţi-l deasupra stratului de marţipan şi rulaţi din nou.
- Tăiaţi bucăţi de aproximativ 8 cm lungime şi lăsaţi-le deoparte până când vă ocupați de glazura de ciocolată.
Instrucțiuni glazură de ciocolată:
- Daţi ciocolata pe răzătoare şi topiţi-o în deshidrator sau în cuptor.
- Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi uşor cu o lingură.
- Înmuiaţi în ciocolată un capăt al rulourilor şi daţi la rece pentru 10-15 minute pentru a se întări.