Te provocăm să-ți începi ziua cu acest mic-dejun ½ delicios, ½ hrănitor. Pont: superalimente. Merită să-i dai like & share!
Quinoa reprezintă o sursă bogată de proteine, furnizând organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali, printre care și lizina, un aminoacid necesar în refacerea țesuturilor.
Quinoa este încadrată în categoria superalimentelor, alături de semințele de in, germeni, mei, lucernă, aloe vera, orz verde, pătrunjel, alge marine, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre.
Fructul de mango este o sursă excelentă de vitamina A și flavonoide, cum ar fi beta-caroten, alfa-caroten și beta-criptoxantină; 100 g de fructe proaspete oferă organsmului 765 mg sau 25% din cantitatea zilnic recomandată de vitamina A. Acești compuși sunt cunoscuți pentru proprietățile antoxidante și sunt esențiali pentru vedere. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru menținerea sănătății pielii, a mucoaselor și membranelor.
Consumul de fructe bogate în caroten este eficient în protecția organismului împotriva cancerului pulmonar și al cancerului cavității bucale.
Ingrediente smoothie cu granola și banană:
- 1/3 cană müesli fără gluten
- 1 cană lapte de cocos
- 1 lingură semințe de chia
- ½ linguriță pudră organică de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya
- ½ banană
Ingrediente quinoa crocantă cu susan negru:
- 3 ¼ cană quinoa gătită
- 1 cană migdale, tocate
- ½ cană nuci de caju, tocate
- ½ cană semințe de susan negru
- ¼ cană semințe de in
- ¾ cană miere
- ¼ ulei de cocos
- 1 linguriță pudră organică de vanilie
- 1 linguriță pudră de cafea verde (opțional)
- sare de Himalaya, după gust
Ingrediente topping:
- ½ mango, cubulețe sau felii
- 30 g ciocolată neagră, mărunțită
- câteva frunze de mentă proaspătă
- unt de cocos
- fulgi de cocos
Instrucțiuni quinoa crocantă cu susan negru:
- Întindeți două foi de copt pe tăvile deshidratorului.
- Într-un bol, adăugați quinoa, migdalele, nucile de caju, semințele de susan și semințele de in.
- Completați cu miere, ulei de cocos, pudră organică de vanilie, pudră de cafea verde și sare. Amestecați bine.
- Transferați compoziția pe foile de copt și întindeți. Deshidratați pentru 6-8 ore la 63°C, amestecând ocazional.
Instrucțiuni smoothie cu granola și banană:
- Mixați müesli, ½ cană lapte de cocos, semințele de chia, pudra organică de vanilie și sarea într-un bol. Acoperiți și dați la frigider pentru cel puțin 30 minute (preferabil peste noapte).
- Adăugați compoziția într-un blender împreună cu banana și restul de lapte. Mixați până la omogenizare.
- Transferați într-un bol. Asamblați cu quinoa, felii de mango, ciocolată mărunțită și câteva frunze de mentă. Opțional, adăugați unt de cocos.