Prăjitură cu morcov raw-vegană

Merită să-ți faci timp pentru momentele dulci. O felie de prăjitură + o ceașcă de ceai este, în cazul de față, mic-dejun, răsfăț, gustare refined sugar-free, gluten-free, raw-vegan.

Un morcov de 100 de grame are aproximativ 41 de calorii și cantități neglijabile de grăsime și colesterol. În schimb, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.

Morcovii conțin în proporție de 88% apă, 7% zahăr, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenușă și 0,2% grăsimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, în cea mai mare parte, din celuloză. Alte substanțe furnizate sunt glucoza, xiloza și fructoza.

Gustul dulceag se datorează acidului glutamic și altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic și acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar).

Ingrediente prăjitură cu morcov:

  • 2 ½ căni morcovi răzuiți
  • 1 cană fulgi de cocos
  • 1 cană curmale Medjool
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 2,5 cm bucată de ghimbir
  • 5 linguri făină de cocos
  • ½ cană mix de nuci - hidratate 10 min

Ingrediente glazură de caju:

Instrucțiuni:

  • Stoarceți sucul din morcovi.
  • Mixați morcovii, fulgii de cocos, curmalele, condimentele și făina de cocos într-un mixer, până când obțineți consistența unui aluat lipicios.
  • Adăugați și mix-ul de nuci.
  • Pregătiți o formă de prăjitură. Acoperiți baza cu hârtie de pergament.
  • Întindeți compoziția uniform și dați la congelator până când preparați glazura.
  • Mixați toate ingredientele pentru glazură într-un robot de bucătărie sau blender. În cazul în care glazura se încălzește în timpul mixării, răciți-o înainte de utilizare.
  • Cu o spatulă, întindeți glazura peste prăjitura de morcov.
  • Decorați cu fulgi de cocos și fructe uscate.
  • Serviți rece.

PONT

Utilizați o formă de prăjitură detașabilă, cu diametrul de 15 cm.

Courtesy of The Blenderist

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate