Îţi oferim un motiv să te îndulceşti: prăjitură din patru ingrediente. Cartof dulce, cacao, cocos şi îndulcitor.
uşor de preparat ✓ densă ✓ ciocolată la superlativ ✓
În stare crudă, pudra de cacao are peste 300 de compuşi nutritivi, reprezentând una dintre cele mai bogate surse de antioxidanţi. Flavonozii şi teobromina scad tensiunea arterială şi intensifică circulaţia prin dilatarea şi fortificarea vaselor de sânge.
Cartoful dulce este recunoscut prin conținutul fibros, carbohidrați, proteine, vitamina A și C, mangan, cupru, potasiu, fier și calciu, fiind catalogat ca având cea mai consistentă valoare nutritivă.
Vitamina A și vitamina C au calități anti-inflamatorii, reducând efectele crizelor de astm, osteoartrită sau de artrită reumatoidală. Vitamina B (care se găsește în acest tip de cartof) reduce riscurile atacurilor de inimă.
Uleiul de cocos are efect anti-aging şi hepatoprotector, prin reducerea nivelului de stres oxidativ din organism.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mic
- ½ cană pudră de cacao
- ¼ cană cocos răzuit
- 2-4 linguri îndulcitor: nectar de agave sau curmale Medjool
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară (optional)
- 1 vârf de cuţit de pudră organică de vanilie
- seminţe de rodie, felii de prună, portocală şi smochină – pentru decor
Instrucțiuni:
- Taie cartoful în bucăţi mici şi lasă-l să fiarbă timp de 15 minute.
- Scurge excesul de lichid şi adaugă cartofii împreună cu restul ingredientelor într-un blender. Procesaţi până când obţineţi un aluat cu consistenţă lipicioasă.
- Pregătiţi o formă de tort de dimensiune mică; ungeţi cu grăsime de cocos şi tapetaţi cu făină. Alternativ, puteţi folosi hârtie de copt.
- Transferaţi compoziţia în formă şi daţi la frigider pentru 5-10 minute.
- Răsturnaţi forma într-o farfurie întinsă. Adăugaţi topping-ul de fructe în combinaţiile preferate.