Pizza raw-vegană cu seminţe de in şi ardei

Pizza reprezintă o alternativă accesibilă de a consuma ceva rapid şi consistent. Fă o alegere sănătoasă. Încearcă ceva nou şi lasă-te surprins de rezultat.

Seminţele de pin conţin acizi graşi polinesaturaţi, de tip omega-3 şi omega-6, care protejează sănătatea cardiovasculară şi care nu pot fi produşi de organism.

Seminţele de pin sunt bogate în vitaminele E şi K, având o influenţă benefică asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K este responsabilă pentru capacitatea sângelui de a se coagula, iar vitamina E ajută la producerea celulelor roşii esenţiale pentru transportul oxigenului în sânge, având totodată acţiune antioxidantă.

În compoziţia seminţelor de pin regăsim şi minerale precum mangan şi zinc. Manganul contribuie la menţinerea echilibrului hormonal, în timp ce zincul întăreşte sistemul imunitar şi facilitează procesul de vindecare a ranilor.

Ingrediente brânză:

  • 1 cană seminţe de pin
  • sucul de la o lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ierburi provensale
  • 2 linguri rejuvelac (sau apă)
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • sare de Himalaya, după gust

Ingrediente blat:

  • 1 ardei roşu
  • 1/3 cană de floarea-soarelui
  • 1/3 cană seminţe de cânepă
  • 1/3 cană seminţe de in

Ingrediente topping:

  • 2 căni de legume (la alegere)
  • 1 linguriţă de tamari
  • 1 linguriţă de ulei de măsline

Ingrediente sos:

  • ¾ cană roşii tocate
  • 3 linguri roşii deshidratate
  • ½ linguriţă suc de lămâie
  • 1-2 curmale Medjool
  • 1 lingură miso
  • 1 căţel de usturoi
  • busuioc şi oregano, proaspăt sau uscat

Instrucțiuni brânză:

  • Mixaţi toate ingredientele într-un blender până la omogenizare.
  • Transferaţi brânza într-o pânză de tifon. Lăsaţi într-un bol pentru 2-5 zile.

Instrucțiuni blat:

  • Adăugaţi toate ingredientele într-un robot de bucătărie şi mixaţi pînă când obţineţi consistenţa unui aluat ferm şi lipicios.
  • Întindeţi-l uniform pe o foaie de pergament.
  • Aşezaţi pe o tavă a deshidratorului şi deshidrataţi pentru 4-6 ore, până când se întăreşte la o temperatură de sub 45 º C.
  • Alternativ, folosiţi cuptorul şi setaţi-l la cea mai scăzută temperatură.

Instrucțiuni topping:

  • Amestecaţi legumele cu tamari şi ulei de măsline şi marinaţi-le timp de o oră în deshidrator.

Instrucțiuni sos:

  • Mixaţi toate ingredientele până la omogenizare.
  • Întindeţi uniform peste blat, aşezaţi feliile de brânză şi legumele marinate.
  • Consumaţi cu o salată proaspătă.
Courtesy of One Green Planet

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate