Paté din semințe de floarea-soarelui cu busuioc și roșii

Dens, cu iz italienesc și abundent în conținutul de vitamina E. Și nu în ultimul rând, crud și sănătos.

Seminţele de floarea-soarelui sunt bogate în vitaminele D, E, B1, B3, B5, B6, acid folic, minerale, magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase.

Ingrediente:

  • 1 ½ cană semințe de floarea-soarelui
  • 10-12 roșii uscate la soare
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 1 cățel de usturoi, mărunțit
  • ½ cană busuioc proaspăt, tocat
  • 1 linguriță nectar de agave
  • 1 linguriță sos tamari
  • sare de Himalaya și piper, după gust

Instrucțiuni:

  • Hidratați semințele de floarea-soarelui timp de minim 4 ore și roșiile deshidratate aproximativ 20 minute.
  • Scurgeți excesul de lichid. Tocați roșiile grosier și lăsați deoparte.
  • Adăugați toate ingredientele în blender și mixați până când obțineți consistența dorită. Pentru o textură mai cremoasă, adăugați câteva lingurițe din apa în care s-au hidratat roșiile.

PONT

Se păstrează la frigider pentru maxim 7 zile.

Courtesy of My New Roots

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate