Parfait cu unt de migdale și curmale

Plus-que-parfait. Un desert multistratificat, care îmbină texturi și gusturi complementare.

Potrivit pentru un meniu festiv sau un mic-dejun din povești, care îți trezește simțurile de la prima înghițitură.

Parféu (din fr. parfait) – specialitate de înghețată pe bază de frișcă bătută

Una dintre cele mai importante calităţi ale nucilor pecan este aceea că, dintre toate nucile, reprezintă cea mai bună sursă de antioxidanţi, asigurând buna funcţionare a inimii, a sistemului imunitar, a întregului organism.

Nucile pecan sunt considerate a avea proprietăţi de micşorare a nivelului colesterolului, datorită sterolilor pe care îi conţine. Sterolii sunt compuşi care se regăsesc în plante şi care au calitatea de a scădea nivelul colesterolului (LDL), a preveni bolile cronice şi a contribui la menţinerea unei greutăţi corporale optime. Aşadar, nucile pecan ajută şi la creşterea ritmului metabolic şi oferă o stare de saţietate.

Ingrediente parfaits:

Ingrediente granola:

Ingrediente topping:

Instrucțiuni:

Instrucțiuni granola:

  • Adăugați muesli, ½ din nectarul de agave, condimentele și sarea într-un bol și amestecați.
  • Într-un bol separat, topiți untul de cocos, adăugați restul din cantitatea de nectar agave și mixați până la omogenizare.
  • Întindeți o foaie de copt pe o tavă a deshidratorului. Transferați compoziția pe foile de copt și întindeți. Deshidratați pentru 6-8 ore la 63°C, amestecând ocazional.
  • Dacă doriți o variantă mai rapidă de preparare, preîncălziți cuptorul la 170°C și coaceți pentru 15-20 minute, până când granola capătă o culoare aurie. Amestecați după primele 10 minute, asigurându-vă că nu se va arde. Îndepărtați de la cuptor și lăsați să se răcească.

Instrucțiuni topping:

  • Așezați nucile pecan pe o foaie de copt a tăvii deshidratorului și așteptați până când devin crocante.
  • Adăugați restul ingredientelor și amestecați. Când sunt gata, așezați-le deoparte.
* Mix picant:
  • 1 lingură pudră de scorțișoară
  • 1 lingură pudră de ghimbir
  • 1 lingură pudră de nucșoară
  • ½ linguriță pudră de cuișoare

Instrucțiuni parfaits:

  • Împărțiți cantitatea de granola în 3-4 porții, păstrând o parte pentru topping (1 lingură).
  • Adăugați 4-5 linguri de unt și o cantitate generoasă de frișcă.
  • Completați cu alt strat de unt și încă unul de frișcă.
  • Dacă serviți imediat, decorați cu topping.
  • În cazul în care doriți să le consumați ulterior, înfășurați-le în folie de plastic sau recipiente etanș pentru 3-4 zile (cel mai bine este să fie consumate în primele 24 ore). Adăugați topping-ul chiar înainte de momentul servirii.
Courtesy of Minimalist Baker

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate