Cauți alternative sănătoase la iaurturile din comerț? Ai dori să completezi cu câteva ingrediente speciale, pentru a obține un mic-dejun complet? Îți sugerăm să încerci acest desert aproape de perfecțiune.
Cunoscută și sub denumirea de carragheen, irish moss este o algă care crește de-a lungul părților stâncoase ale coastelor Atlanticului din Europa. Conține aproximativ 10 % proteine și 15 % minerale. Datorită abundenței în conținutul de polizaharide, aceasta va forma un jeleu în contact cu apa, acționând ca și agent de îngroșare.
Ingrediente:
- 1 lingură pastă de irish moss*
- ¼ cană lapte vegetal
+
- ¼ cană lapte vegetal
- 1 banană
- îndulcitor - pudră stevia / curmale, după gust
- ½ linguriță pudră organică de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare de Himalaya
+
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 linguriță lecitină
+
- coaja de la o portocală
- câteva linguri de gem de chia raw-vegan**
- câteva linguri de coacăze proaspete
- hrișcă hidratată, germinată și deshidratată
- fulgi de cocos
- coajă de portocale extra
* Pentru a pregăti pasta de irish moss aveți nevoie de o cană de alge hidratate și ⅕ cană apă. Adugați algele și apa într-un blender și mixați timp de câteva minute până când obțineți o consistență gelatinoasă.
Pregătirea algelor pentru utilizare:
- Adăugați algele într-o sită.
- Treceți-le prin apă rece ca să se curețe de impurități.
- Transferați într-un bol și hidratați-le timp de 4 ore.
- Le puteți folosi imediat sau depozita la rece într-un recipient etanș, pentru o săptămână.
Instrucțiuni:
- Mixați pasta de irish moss împreună cu ¼ cană de lapte vegetal până la omogenizare.
- Adăugați restul de lapte, banană, stevia și sare. Mixați.
Courtesy of: Ascension Kitchen