Am luat cuvântul tradiţional şi l-am tradus în limbaj raw-vegan. Rezultatul: densitate nutritivă, aromă irezistiblă şi un gust memorabil. Din categoria comfort food.
Consumul tărâţelor de psyllium are efect laxativ – acestea stimulează secreţia glandelor implicate în digestie, facilitează migrarea bolului alimentar prin tractul digestiv, evitând astfel constipaţia. Conţin 71 gr fibre solubile per 100 gr. De-asemeni, au efect protector împotriva hiperacidităţii gastrice, prevenind gastrita şi ulcerul.
Ingrediente:
- 300 gr. făină de migdale organice, raw
- 300 gr. morcovi
- 3 şalote
- 50 gr. roşii deshidratate
- 4 linguri apă
- 1 ½ linguriţă sare de Himalaya
- 50 gr. făină de in
- 30 gr. tărâţe de psyllium
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 1 lingură chimen dulce
- 1 lingură chimion
- 1 lingură anason
- 1 lingură ulei de măsline
Instrucțiuni:
- Măcinaţi migdalele în blender până când obţineţi făină. Transferaţi într-un bol.
- Mixaţi morcovii, şalotele, roşiile deshidratate, apa şi sarea.
- Adăugaţi făina de migdale, făina de in, tărâţele de psyllium şi fulgii de drojdie, mixând până la omogenizare. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugaţi apă.
- Formaţi o franzelă şi delimitaţi feliile corespunzătoare. Ungeţi partea de sus cu ulei de măsline şi presăraţi puţină sare.
- Deshidrataţi într-un deshidrator la 42° C pentru 18-24 ore.
PONT
Tărâţele de psyllium nu conţin gluten, aşadar sunt recomandate în boala celiacă sau în alte maladii cu sensibilitate la gluten.