Pâine raw-vegană

Am luat cuvântul tradiţional şi l-am tradus în limbaj raw-vegan. Rezultatul: densitate nutritivă, aromă irezistiblă şi un gust memorabil. Din categoria comfort food.

Consumul tărâţelor de psyllium are efect laxativ – acestea stimulează secreţia glandelor implicate în digestie, facilitează migrarea bolului alimentar prin tractul digestiv, evitând astfel constipaţia. Conţin 71 gr fibre solubile per 100 gr. De-asemeni, au efect protector împotriva hiperacidităţii gastrice, prevenind gastrita şi ulcerul.

Ingrediente:

  • 300 gr. făină de migdale organice, raw
  • 300 gr. morcovi
  • 3 şalote
  • 50 gr. roşii deshidratate
  • 4 linguri apă
  • 1 ½ linguriţă sare de Himalaya
  • 50 gr. făină de in
  • 30 gr. tărâţe de psyllium
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 1 lingură chimen dulce
  • 1 lingură chimion
  • 1 lingură anason
  • 1 lingură ulei de măsline

Instrucțiuni:

  • Măcinaţi migdalele în blender până când obţineţi făină. Transferaţi într-un bol.
  • Mixaţi morcovii, şalotele, roşiile deshidratate, apa şi sarea.
  • Adăugaţi făina de migdale, făina de in, tărâţele de psyllium şi fulgii de drojdie, mixând până la omogenizare. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugaţi apă.
  • Formaţi o franzelă şi delimitaţi feliile corespunzătoare. Ungeţi partea de sus cu ulei de măsline şi presăraţi puţină sare.
  • Deshidrataţi într-un deshidrator la 42° C pentru 18-24 ore.

PONT

Tărâţele de psyllium nu conţin gluten, aşadar sunt recomandate în boala celiacă sau în alte maladii cu sensibilitate la gluten.

Courtesy of Happy Health Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate