Pâine raw-vegană cu ceapă

Este dificil să renunţi la pâine, de aceea vă propunem o adaptare a reţetei clasice de pâine cu ceapă, inclusă în repertoriul bucătăriei raw-vegane. Fără gluten ✓ Textură moale şi aromată ✓ Pur şi simplu delicioasă ✓

În cazul unei alimentaţii sărace în vitaminele C şi E, ceapa asigură antioxidanţii necesari prevenirii bolilor.
De asemeni, are efect sedativ, ameliorând tusea şi bronşitele.

Ceapa este bogată în quercetină, fitonutrient antioxidant prezent şi în mere, hrişcă, broccoli, ceai negru, struguri şi vin roşu; rata de absorbţie din ceapă este cu 32 % mai mare, iar remanenţa în organism de 24 ore.

Seminţele de in sunt bogate în acid alfa linoleic (ALA), un acid gras omega 3 care, conform studiilor, are mai multe efecte benefice. De asemenea, acestea conţin şi alţi acizi grasi benefici precum DHA şi EPA (care se găsesc şi în peşte).

Ingrediente:

  • 3 cepe mari (770 gr)
  • 2 căni pulpă de migdale organice, raw
  • 1 cană pulpă semințe de in
  • ½ cană ulei de măsline
  • ¼ cană ardei grași (80 gr)
  • ¼ cană zucchini tocați (80 gr)
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 2 linguri pastă miso
  • 1 linguriță frunze de cimbru

Instrucțiuni:

  • Decojiți ceapa și tăiați-o în bucăți mari. Mărunțiți bucățile într-un blender.
  • Adăugați ardeiul gras și zucchini în blender și mărunțiți.
  • Transferați toate ingredientele într-un bol și amestecați până când obțineți consistența unui aluat.
  • Întindeți 2-3 căni din compoziție pe o foaie de teflon a tăvii deshidratorului și delimitați ușor bucățile, folosind cuțitul.
  • Deshidrataţi timp de o oră la 63°C, pentru ca marginile să se întărească. Ajustaţi temperatura la 56°C pentru încă 12 ore sau mai mult (pentru o consistenţă mai fermă). Întoarceţi bucăţile de pâine, urmărind marcajele.
  • Depozitaţi într-un recipient etanş.

Pont

Pentru a beneficia de proprietăţile seminţelor de in, trebuie să le consumaţi măcinate, în maxim 24 de ore de la măcinare (ulterior încep să își piardă din nutrienţi, nemaifiind protejate de coajă).

Courtesy of Ascension Kitchen

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate