Ai auzit de expresia eat the rainbow ? Îţi prezentăm o reţetă de antioxidanţi la pachet.
Betacianina, pigmentul natural din sfeclă responsabil pentru culoarea roșie, este un antioxidant puternic care are proprietăți de prevenţie a cancerului. Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel, ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatitele, sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).
Pătrunjelul este un foarte bun diuretic și depurativ (eliminând ureea și acidul uric), antiinflamator articular și antioxidant. Luteolina conținută de pătrunjel previne și combate inflamarea cartilajelor, în timp ce vitamina C, la care pătrunjelul verde este un adevărat campion, are efecte terapeutice uimitoare asupra aproape tuturor formelor de reumatism.
Ingrediente pachețele:
- morcovi
- sfeclă
- spanac
- castraveţi
- avocado
- mentă
- pătrunjel
- hârtie de orez (3-4 bucăţi)
- ¼ linguriţă piper negru măcinat
Ingrediente sos:
- ½ cană unt de arahide organic
- 1 lingură sos tamari/soia
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură ghimbir proaspăt razuit sau ½ linguriţă pudră
- 1 linguriţă pudră de chilli
PONT
Pentru a forma pacheţelele, hidrataţi foile de orez în apă călduţă pentru aproximativ 15-30 secunde.
Instrucțiuni:
- Începeţi prin a prepara sosul. Într-un bol de dimensiune medie, mixaţi toate ingredientele până la omogenizare. Daţi la frigider.
- Tăiaţi toate legumele în felii înguste =~ 5 cm.
- Umeziţi un prosop şi întindeţi-l pe suprafaţa de lucru. Încălziţi apa, transferaţi-o într-un bol şi aşteptaţi să se răcească la temperatura camerei. Hidrataţi prima foaie de orez nu mai mult de 30 secunde; aşezaţi-o pe prosop pentru a absorbi execesul de apă. Continuaţi cu următoarele.
- Formaţi pacheţelele. În mijlocul foii de orez aşezaţi feliile de legume. Rulaţi, asigurându-vă că sunt perfect închise.
- Serviţi cu sosul picant.