Orez din păstârnac cu mazăre și semințe

Integral, sălbatic, roșu, negru, din conopidă sau păstârnac. Orezul este un aliment care ne dă de gândit, pentru că ne place să-l consumăm. Nelipsit din preparatele pe bază de legume, el însuși poate fi înlocuit cu alimente raw. Încearcă varianta din păstârnac și spune-ne cum ți se pare.

Ca orice rădăcinoasă, şi păstârnacul are un conţinut ridicat de fibre solubile care ajută la reducerea colesterolului. De asemenea, îmbunătățesc digestia, ameliorează constipaţia şi previn tulburările gastrointestinale.

Ingrediente:

  • 1 cană mazăre verde
  • 450 g păstârnac
  • 2 linguri semințe de cânepă
  • ¼ linguriță sare de Himalaya
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ¼ cană busuioc proaspăt
  • piper, după gust

Instrucțiuni:

  • Adăugați păstârnacul, semințele de cânepă, sarea și piperul în vasul robotului de bucătărie, asigurându-vă că ați fixat lama S. Mixați până când obțineți o compoziție de consistența orezului.
  • Transferați într-un bol și amestecați cu mazăre, ulei, suc de lămâie și busuioc. Ajustați condimentele după gust.
Courtesy of The Full Helping

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate