Ne bucurăm să găsim alternative la deserturile tentante care ne plac, și pe care le-am consuma dacă ar fi sănătoase. Consumată direct din borcan, linguriță cu linguriță sau alături de fructele preferate, această cremă de ciocolată este nemaipomenită pentru a satisface pofta de dulce. Densă, aromată și bogată în minerale.
Alunele de pădure, la fel ca și celelalte nuci, sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Fibrele alimentare joacă un rol important în reglarea nivelului glicemiei, promovarea sănătății sistemului cardiovascular și atenuarea sindromului colonului iritabil.
Instrucțiuni pentru aproximativ 400 g:
- 2 căni alune de pădure hidratate și deshidratate ulterior
- ¼ cană pudră de cacao
- 1-2 linguri ulei de cocos
- ½ cană lapte de cocos neîndulcit
- 1 linguriță pudră organică de vanilie
- 5-7 linguri nectar de agave
- ¼ linguriță sare de Himalaya
Instrucțiuni:
- Dacă doriți ca alunele să aibă o aromă mai intensă, lăsați-le să se deshidrateze mai mult (12-18 ore).
- Așezați-le pe un prosop de bucătărie și îndepărtați cojile uscate cu ajutorul acestuia.
- Adăugați alunele în robotul de bucătărie și procesați până când obțineți o pudră fină – timp de 2-10 minute.
- În acest punct, completați cu uleiul de cocos și continuați să procesați, asigurându-vă că toate alunele sunt incorporate complet (12-15 minute).
- După primele 15-20 minute, adăugați restul ingredientelor.