Mozzarella vegană

O brânză compactă, dairy-free , care se comportă precum mozzarella. Veţi fi încântaţi să o descoperiţi.

Arorutul este recunoscut pentru efectele benefice asupra sistemului digestiv, fiind folosit în alinarea afecţiunilor stomacului şi în tratarea diareei. Este o sursă excelentă de potasiu și are un continut moderat de minerale precum cupru, fier, mangan, fosfor, magneziu şi zinc, dar un nivel foarte scăzut de calorii.

Sursă de proteine, fără gluten, arorutul este ideal de folosit în prepararea reţelelor pentru persoanele care suferă de boala celiacă. Rădăcinile proaspete conţin o cantitate semnificativă de folați (100 de grame de arorut acoperă aproape tot necesarul zilnic de folați pentru un adult). Complexul vitaminic B se regăseşte din plin în pudra de arorut şi este considerată a fi o bună sursă de carbohidraţi, care se digeră uşor şi se poate combina cu o varietate largă de alimente.

Ingrediente:

  • 1/3 cană caju
  • 2 linguri pudră de arorut
  • 1 cană lapte de migdale organice, raw
  • 1 lingură de caragenan kappa
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1½ linguriţă fulgi de drojdie inactivă
  • ½ linguriţă sare de Himalaya
  • ¼ linguriţă pudră de usturoi
  • 5 linguri ulei de cocos

Instrucțiuni:

  • Mixaţi nucile de caju cu laptele de migdale într-un blender.
  • Strecuraţi laptele rezultat, separându-l de pulpă şi adăugaţi-l din nou în blender, împreună cu restul ingredientelor.
  • Mixaţi din nou şi transferaţi compoziţia într-o oală medie.
  • Încălziţi-o la foc mediu, amestecând continuu. Când se îngroaşă, îndepărtaţi-o de pe foc.
  • Transferaţi-o într-o formă specială şi daţi la frigider pentru 3-4 ore.

În bucătărie, făina de arorut este un excelent substitut pentru amidonul obţinut din porumb, cartof, orez sau grâu, cu beneficii nutritive superioare.

PONT

Făina de arorut este folosită de regulă pentru îngroşarea sosurilor şi a mâncărurilor.

Courtesy of Anna Banana

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate