Turmericul este una dintre plantele tonice majore în lume. Fiind înrudit cu ghimbirul, are aceleași proprietăți antibiotice ca și acesta, însă efectele pozitive sunt mai mari. Culoarea portocalie intensă indică faptul că are proprietăți puternic antiinflamatorii, iar concentrația ridicată de fier îl face una dintre cele mai bune plante pentru reconstrucția sângelui.
Beneficiile turmericului sunt date, în primul rând, de compusul activ curcumina. Datorită aromei plăcute, este folosit pentru condimentarea unora dintre cele mai renumite rețete indiene, atât sărate, cât și dulci.
Latte-ul poate fi preparat în varianta caldă sau rece. Găsiți instrucțiuni mai jos pentru fiecare dintre aceasta.
Ingrediente:
- 250 ml lapte din migdale organice, raw
- 3 pliculețe ceai de licorice
- ½ linguriță turmeric pudră
- ½ linguriță ghimbir pudră
- ½ linguriță scorțișoară pudră
- 1 linguriță vanilie pudră
- un vârf de piper negru
- semințe de chia sau cacao pudră pentru decor
Instrucțiuni preparat cald:
- Puneți toate ingredientele, mai puțin semințele de chia și pudra de cacao într-un ibric și încălziți la foc mic fără a le fierbe, amestecând până la omogenizare.
- După ce s-a încălzit, stingeți focul și îndepărtați pliculețele de ceai.
- Turnați băutura într-o cană. Asezonați cu pudră de cacao, scorțișoară și ghimbir, după gust, și semințe de chia.
Instrucțiuni peparat rece:
- Puneți toate ingredientele, mai puțin semințele de chia și pudra de cacao într-un ibric și încălziți la foc mic fără a le fierbe, amestecând până la omogenizare.
- După ce s-a încălzit, stingeți focul și îndepărtați pliculețele de ceai.
- Lăsați câteva minute să se răcească și turnați lichidul într-un blender, împreună cu câteva cuburi de gheață.
- Serviți într-un pahar, asezonând cu pudră de scorțișoară și ghimbir, după gust, și semințe de chia.