Lapte de caju

Textura cremoasă și bogată a laptelui de caju se apropie cel mai mult de cea a laptelui de vacă. Bogat în proteine, vitaminele B, E și minerale – magneziu, zinc, cupru, calciu, fier, asigură sănătatea oaselor, dinților și mușchilor. Îl puteți consuma ca atare, sau ca ingredient în prepararea de smoothies și deserturi sănătoase.

Nucile caju sunt o sursă bună de vitamina B1 (tiamină), care mai este denumită și “vitamina bunei dispoziții” sau “vitamina performanței intelectuale”, o vitamină care are un rol esențial pentru sănătatea fizică și psihică a omului, având efecte benefice asupra sistemului nervos și a comportamentului psihic.

Ingrediente:

Lapte de caju neîndulcit

Lapte de caju îndulcit

Lapte de caju cu ciocolată

Lapte de caju cu scorțișoară

  • *îndulcit + 1 linguriță pudră de scorțișoară

Lapte de caju cu căpșuni

  • *îndulcit + 2 căni căpșuni proaspete

Instrucțiuni:

  • Nucile de caju se hidratează într-un recipient ceramic sau de sticlă, în care se adaugă apă filtrată, 1 linguriță sare de Himalaya și ½ linguriță suc de lămâie / oțet de mere. Se acoperă cu un capac sau un prosop de bucătărie și se așteaptă aproximativ 2 ore.
  • Ulterior, scurgeți excesul de lichid și clătiți.
  • Într-un blender adăugați toate ingredientele de bază pentru lapte – nuci, apă, sare și mixați timp de 1 minut, până la omogenizare completă. Strecurați laptele, separând pulpa.
  • Depozitați la frigider într-un recipient etanș. Laptele de caju activat – preparat cu nuci hidratate – va putea fi consumat în maximum 2-3 zile, în timp ce laptele preparat cu nucile uscate va fi proaspăt 5 zile.
Courtesy of Healthy Blender Recipes

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate