Hot green - un desert îndrăzneț. Gustul specific al nucii de cocos, împrospătat de castravete, completat de nota picantă a wasabi-ului, se topește într-o rețetă de înghețată delicioasă. Raw-vegan, gluten-free.
Pudra de moringa este folosită ca și tonic general, pentru echilibrarea presiunii sanguine și a glicemiei. Frunzele sunt folosite, în mod special, pentru echilibrarea laptelui matern; acestea reprezintă cea mai nutritivă parte a plantei, fiind o sursă semnificativă de vitamine B, C, A, K, proteine și minerale.
Wasabi conține cantități însemnate de precursori de izotiocianat, o fitochimicală cu proprietăți antioxidante puternice. De asemenea, în rizomul de wasabi se regăsesc și cantități importante de glucozinolat, o substanță care se găsește în toate plantele din familia cruciferelor (din care face parte și wasabi) și despre care s-a demonstrat că are proprietăți antitumorale, reglând metabolismul mitocondrial celular. Antibacterian eficient, are efecte benefice în reducerea riscului de îmbolnăvire.
Ingrediente:
- 1 cană lapte de cocos
- 2-3 linguri nectar de agave
- 1 castravete
- ½ sucul de la o lime
- 1 linguriță pudră de moringa
- 1-2 linguri pastă de wasabi
Instrucțiuni:
- Tăiați castravetele în bucăți și mixați-l în blender împreună cu laptele de cocos, nectarul de agave, sucul de lime, pasta de wasabi și pudra de moringa.
- Dacă aveți aparat pentru înghețată, transferați direct ingredientele și preparați urmărind instrucțiunile.
- În cazul în care nu aveți la îndemână un astfel de aparat, dați la congelator, amestecând cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender manual, din oră în oră. Repetați până când obțineți o consistență fermă, pentru aproximativ 6-8 ore.
- Scoateți de la congelator și așteptați încă 10 minute înainte de a o servi.
PONT
Skip penultimul pas - turnați compoziția în forme pentru înghețată și dați la congelator peste noapte.
Pudra de moringa este folosită în mod tradițional pentru supe și sosuri.