Înghețată pe băț din fructe de pădure
Aronia este un arbust specific Americii de Nord căruia i se mai zice și “fructul inimii”, datorită conținutului mare de antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și ajută organul reprezentativ al aparatului cardiovascular. De fapt, dintre toate fructele existente, aronia se consideră a fi cel mai bogat în acești compuși chimici care reprezintă modalitatea naturii de a le oferi celulelor corpului nostru protecție sigură împotriva radicalilor liberi. Sunt bogate în flavonoizi, acid folic, vitamina B6, B2, C și E.
De asemenea, au un conținut ridicat de vitamina P care este extrem de utilă în fixarea vitaminei C în organism și care poate reface cu succes tonusul vaselor capilare. Fructele de aronia sunt recomandate și diabeticilor, datorită conținuntului mare de inulină. Cu o aromă între cartof dulce și sirop de arțar, pudra de lucuma adaugă un plus de dulce și parfum preparatelor culinare. Pulpa fructului lucuma este deshidratată pentru a produce pudra de lucuma, care mai apoi este comercializată pentru gust, aromă și, nu în ultimul rând, pentru proprietățile nutritive. Este un îndulcitor sănătos, având indice glicemic scăzut și ajutând la stabilizarea valorilor glicemiei. Există zeci de variante de înghețată raw-vegană. Cu gusturi clasice de ciocolată, vanilie sau căpșuni. Cu ce ingrediente mai noi, mai neobișnuite să vii în prepararea acestui desert văratic? Noi am aflat că pudra de lucuma este folosită cu succes în țările sud-americane, ajutând la combinarea și emulsionarea grăsimilor și uleiurilor cu zaharurile și polizaharidele. Așa că am adăugat două linguri sănătoase din acest superaliment într-o înghețată din fructe de pădure, pe care am asezonat-o și cu puțină pudră de aronia care, chiar și într-o cantitate mică, produce o culoare puternic violetă și are o capactitate antioxidantă uriașă, mulțumită concentrației polifenolilor din tescovină. Ingrediente (8 bucăți): Pentru înghețată: Pentru glazura de ciocolată: Instrucțiuni:
      • se mixează în blender toate ingredientele, apoi turnăm compoziția în forme speciale de popsicle și le introducem la congelator pentru 1 oră, după care le scoatem, înfingem bețișoarele de lemn de unică folosință și le dăm iarăși la congelator.
      • pentru glazura de ciocolată, topim uleiul de cocos prin metoda bain-marie, apoi amestecăm ingreientele cu un tel până la omogenizare.
Pont 1 – Vă recomandăm să păstrați înghețata la congelator pentru măcar 8 ore. În acest fel veți fi siguri că desertul este înghețat complet și se va scoate ușor din forme. Pont 2 - În cazul în care nu aveți formele speciale, puteți folosi pahare de plastic de unică folosință. Pont 3 – Compoziția de ciocolată se face fix înainte de a scoate înghețata de la congelator. Se va folosi cât încă este caldă (dar nu fierbinte), ea urmând să se întărească foarte repede când o turnăm deasupra desertului înghețat (exemplu în fotografie). Pont 4 – Pentru înghețata propriu-zisă, noi am folosit 2/3 cană nectar de agave. Dacă simțiți nevoia să fie mai dulce, mai adăugați nectar după gust. Pont 5 – Cana pe care am folosit-o ca unitate de măsură are o capacitate de 250 ml. Poftă bună!

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate