Importanța suplimentării cu Plasma Quinton

Fie ca vorbim de banala viroza sau mult mai serioasa gripa sau chiar COVID-19, toti acesti virusi ne afecteaza, cauzând simptome precum tuse, febră, dificultăți de respirație, dureri musculare și oboseală. Întrucât cazurile de infecție in perioada rece sunt în continuă creștere, specialiştii din domeniul medical caută noi modalități care să ajute la vindecarea bolnavilor.

Intrucat coronavirusul a devenit o problemă globală, care nu știm cât va mai dura, dorința de a stimula sistemul imunitar și poate chiar de a ne redobândi controlul asupra sănătății este una firească.

Acum mai mult decât oricând este important să ne schimbăm stilul de viață, să facem mai multă mișcare și să consumăm alimente care să ne aducă un plus de nutrienți care ne întărescă organismul.

1. De ce ne scade imunitatea

Imunitatea scăzută se datorează în mare măsură alimentației greșite, care nu conține suficiente vitamine, minerale și enzime. „Deficiențele de micronutrienți sunt o problemă de sănătate recunoscută la scară mondială, iar starea nutrițională precară predispune la anumite infecții”, spune un studiu din 2018 publicat în revista „Nutrients”.

Acelasi studiu menționează că deficitul de nutrienți duce la scăderea imunității. Obținerea vitaminelor și mineralelor esențiale din suplimente și alimente integrale este de un real ajutor. Teoretic, ne putem lua toate substanțele nutritive de care corpul are nevoie din alimentație, însă în 2020 acest lucru este imposibil de realizat.

Involuntar, suntem cu toții expuși la un cocktail toxic de chimicale industriale ce se gasesc în mod obișnuit în aer, apă, sol, în medicamente sau în alimentele procesate pe care le consumăm zilnic.

De aceea, suplimentele naturale reprezintă o cale eficientă de a veni cu un aport nutrițional suplimentar pentru a preveni carențele nutritive și a le ameliora pe cele deja instalate.

2. Cum putem sa ne crestem imunitatea utilizand Plasma marina conform metodei Rene Quinton

Pentru a fi cât mai protejați în această perioadă dificilă vă recomandăm, pe lângă un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie bazată pe vegetale sub formă cât mai integrală, gestionarea stresului și superalimente antiinflamatoare (despre care v-am vorbit într-un articol anterior), un produs căruia merită să-i acordăm o atenție deosebită.

Este vorba despre Plasma marina confrom metodei Rene Quinton, un supliment nutrițional lichid extras de la adâncimea de 30 de metri dintr-o zonă oceanică cu vortexuri de fitoplancton și zooplancton, după un protocol științific stabilit de savantul francez René Quinton acum 120 de ani. Cu ajutorul mai multor medici eminenţi, apa de ocean a fost folosită cu succes ca agent vindecător pentru mii de pacienţi din Franţa şi Egipt, la începutul anilor 1900. Apa de ocean diluată, o adevărată „plasmă marină” cu rol de remineralizare, normalizare a pH-ului şi echilibrare a electroliţilor din corp a corectat cauzele fundamentale ale multor boli și a salvat sute de mii de copii, în timpul epidemiilor de holeră infantilă şi de gastroenterită a nou-născuţilor. Cazurile de tuberculoză, malnutriție, toxicoză acută și chiar scleroză multiplă vindecate cu ajutorul protocolului lui René Quinton sunt o mărturile incontestabilă a valorii „plasmei marine”.

2.1. Similaritatea dintre apa de mare și plasma din sângele uman

La începutul anilor 1900, biologul și fiziologul René Quinton a descoperit că apa de mare are o compoziție chimică foarte similară cu plasma din sânge, singura diferenţă dintre cele două fiind în concentraţia de săruri: 33 grame la litru în apa de mare, faţă de 9 grame la litru în sângele şi în ţesuturile corpului uman. El a observat că organismul nostru este de fapt un „acvariu marin viu” în care celulele sunt produse și trăiesc în aceleași condiții ca cele în care au apărut celulele primitive, cu milioane de ani în urmă. Astfel, René Quinton a definit boala ca o alterare a acestui mediu primitiv fundamental. Apa de mare, datorită identității sale minerale și furnizării de elemente prebiotice, reconstituie funcțiile celulare, echilibrează organismul, regenerează celulele și le restabilește vitalitatea.

În anul 1904 a fost publicată cea mai importantă lucrare a lui René Quinton, intitulată „L’Eau de Mer, milieu organique” („Apa de mare, un mediu organic”). Primul război mondial a blocat cercetările medicale iar Quinton a fost recrutat, urmând să decedeze în anul 1925. Continuitatea tratamentului marin în clinici și spitale a fost întreruptă, revenind în prim planul colaboratorilor și adepților lui René Quinton odată cu încetarea războiului. În 1960 a fost înființată la Paris „Association René Quinton”, în cinstea faimosului cercetător. În 2010 Joan Miquel Coll, fondatorul „Laboratoires Quinton”, a înființat „Fundación René Quinton” în scopul studierii și realizării cercetărilor asupra apei de mare folosită în scop curativ. Avizată de mai mult de o sută de ani de utilizare în clinici și servicii spitalicești, Plasma marina conform metodei Rene Quinton s-a dovedit a fi extrem de eficientă în tratarea afecțiunilor din domeniile de gastroenterologie, stomatologie, pediatrie, obstetrică și ginecologie, medicină sportivă, oftalmologie, fizioterapie respiratorie, reumatologie și endocrinologie. Datorită biodisponibilității ionilor din Plasma marina conform metodei Rene Quinton, orice deficiență de minerale poate fi completată. Apa de mare joacă un rol extrem de important și în lumea nutrigeneticii, după cum au demonstrat Peter Agre și Rodrick MacKinnon (câștigători ai Premiilor Nobel în Chimie în 2003) și Bruce Lipton (Doctor în Medicină). Această știință relativ nouă studiază nevoile nutriţionale ale fiecărei persoane în funcţie de constituţia genetică. S-a demonstrat că aportul de nutrienți afectează expresia genelor iar componența genetică determină modul în care sunt folosiți anumiți nutrienți.

2.2. De unde provine apa de mare conținută în Plasma marina conform metodei Rene Quinton?

Planctonul reprezintă 95% din formele de viaţă marine. Supravieţuirea moluștelor, crustaceelor, peștilor, mamiferelor și a tuturor celorlalte vietăți din oceane care reprezintă de fapt doar o parte infimă din biomasa marină, depinde de cantitatea imensă de oxigen pe care o produce fitoplanctonul (totalitatea plantelor acvatice inferioare din apa mării), mai exact 70% din oxigenul pe care îl respirăm. Fitoplanctonul are o durată de viaţă de doar câteva zile şi traieşte în straturile superioare ale oceanului, unde ajunge lumina soarelui. După ce moare, se scufundă şi se descompune. Fitoplanctonul modulează toate mineralele existente datorită procesului de fotosinteză și le transferă apoi în apa mării. Plasma marina conform metodei Rene Quinton se extrage de la o adâncime de aproximativ 30 de metri, dintr-o zonă oceanică bogată în fitoplancton și zooplancton a Mării Nordului, renumită de altfel pentru bogăția în minerale.

2.3. Ce conține Plasma marina conform metodei Rene Quinton?

Plasma Quinton este singurul produs care conține toate mineralele și oligoelementele (elemente chimice care se găsesc și intervin în cantități infime la nivel metabolic) necesare organismului, precum și o “sursă” prebiotică de enzime și vitamine, reușind astfel să acopere tot necesarul nutrițional într-un mod sinergic. Biodisponibilitatea ei este de 100% la nivel intestinal şi celular. În urma cercetărilor desfășurate în anul 2017 de către Dr. Sempere, profesor de imunologie în cadrul Universității Alicante, și echipa sa, s-a dovedit că Plasma marina conform metodei Rene Quinton este un mediu excelent pentru cultura de celule. Astfel, celulele mononucleare (limfocite și monocite) cultivate in vitro în acest mediu își păstrează morfologia și viabilitatea. Cu toate acestea, cea mai importantă constatare a profesorului Sempere a fost că Plasma marina conform metodei Rene Quinton se comportă într-un mod similar cu soluția de cultură celulară prin excelență numită RPMI (“Roswell Park Memorial Institute Medium”), în ceea ce privește agregarea, proliferarea și activarea celulelor în cultură atunci când sunt stimulate de substanțe standard. De aici reiese puterea imunostimulatoare a Plasmei Quinton.

2.4. De ce avem nevoie să suplimetăm cu Plasma marina conform metodei Rene Quinton?

Mineralele disponibile în alimente - fructe, legume, carne, pește, cereale - s-au deteriorat în ultimii ani atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. Acest lucru slăbește sistemul imunitar și duce la diferite sinergii care sunt toxice pentru organismul nostru. Majoritatea suplimentelor au o rată de absorbţie scăzută, unele dintre ele fiind eliminate fără a fi utilizate în întregime de organism. Plasma marina conform metodei Rene Quinton este absorbită de intestin prin difuzie pasivă, cu o acțiune ponderală si infinitezimală unică, fiind asimilabilă în proporţie de 100%. Apa de mare are două efecte. Unul este centrifugal, activând procesele de eliminare ale organismului pentru un tip de detoxifiere total natural ( Plasma marina Isotonic). Celălalt este centripet, fiind util pentru afecțiuni metabolice care interferează cu absorbția de nutrienți sau pentru deficiențe (Plasma hypertonic). Conform Farmacopeei (compendiul legal oficial al medicamentelor), apa de mare microfiltrată la rece acționează ca un nutrient polivalent de bază al corpului nostru și, de asemenea, ca un modulator favorabil al expresiei noastre genetice.

Încorporarea Terapiei Marine Quinton în viața de zi cu zi are un efect pozitiv asupra sănătății, condiției fizice și calității vieții oamenilor de orice vârstă, datorită furnizării de săruri minerale și oligoelemente biodisponibile care îmbunătățesc sănătatea organică prin renovarea celulară și nutriție celulară completă. Această „plasmă marină” este unul dintre cei mai buni regeneratori ai mecanismelor celulare. Ea nu poate fi uscată, reconstituită sau sintetizată în laborator.

2.4. Metodele de filtrare și ambalare ale apei marine afectează în vreun fel calitatea acesteia?

Pe parcursul întregului proces de producție și ambalare, apa de mare Quinton este monitorizată îndeaproape pentru a asigura că toate proprietățile sale nutritive rămân intacte. Se folosesc tehnici de microfiltrare la rece aprobate de „European Pharmacopoeia”, organizația care oferă standarde de calitate în întreaga industrie farmaceutică din Europa pentru a controla calitatea medicamentelor și a substanțelor utilizate pentru fabricarea acestora. La fel de stricte sunt și procesele de producție, ambalare și controalele de calitate ulterioare care sunt certificate atât de autoritățile de sănătate, cât și de organizațiile de testare independente.

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate