Așa arată propunerea noastră pentru o rețetă de cafea guilty-free, oh-so-tasty, high-quality. Pentru că ne plac numai ingredientele de cea mai bună calitate, mai ales când vine vorba de prepararea cafelei. Give it a try!
Acidul clorogenic este un compus antioxidant regăsit în cafea, care reduce hipertensiunea arterială și are efecte benefice asupra slăbirii. Prin procesul de prăjire, nivelul acestuia scade.
Boabele de cafea verde sunt boabe de cafea care nu au fost prelucrate termic. Cafeaua conține multe substanțe benefice organismului, însă procesul de prăjire al boabelor distruge o mare parte din acestea.
Ingrediente cafea verde infuzată la rece:
- 1 cană boabe de cafea verde
- 4-5 căni apă de cocos sau apă
Ingrediente lapte de cocos cu vanilie:
- 1 cană lapte de cocos
- 1 lingură pudră organică de vanilie
- 2-4 linguri de nectar de agave
Ingrediente cuburi de cafea + ciocolată:
- 2 căni cafea infuzată la rece
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 lingură de nectar de agave
Ingrediente ice coffee cu vanilie:
- cafea infuzată la rece
- 2-4 linguri lapte de cocos cu vanilie
- cuburi de cafea + ciocolată sau cuburi de gheață
Instrucțiuni cafea verde infuzată la rece:
- Măcinați boabele de cafea și adăugați pudra într-un vas sau într-o presă French.
- Adăugați 4-5 căni de apă sau apă de cocos.
- Amestecați și lăsați la infuzat peste noapte sau pentru cel puțin 12 ore la temperatura camerei.
- Strecurați amestecul sau doar presați - în cazul utilizării unei prese.
- Se poate păstra la frigider până la o săptămână.
Instrucțiuni lapte de cocos cu vanilie:
- Încălziți laptele de cocos, pudra de vanilie și nectarul de agave până la temperatura de fierbere.
- Lăsați să fiarbă 3-4 minute, pe urmă îndepărtați de pe foc. Acoperiți și lăsați la infuzat 10-15 minute.
- Transferați laptele într-un recipient de sticlă și păstrați la rece până la o săptămână.
Instrucțiuni cuburi de cafea + ciocolată:
- Amestecați toate ingredientele și turnați compoziția în forme. Dați la congelator.
Instrucțiuni ice coffee cu vanilie:
- Adăugați cuburi de gheață într-un pahar. Turnați cafeaua, completând cu lapte de cocos, în funcție de preferință.
Timp de preparare: 20 min + infuzare 12 ore.