Iaurt de cocos

Dairy-free, soy-free, refined sugar-free, raw-vegan.

Iaurtul de cocos este o sursă bună de calciu, 200 g de iaurt asigurând între 25-30 % din doza zilnic recomandată de calciu, magnesiu, vitamina B 12 și vitamina D. Magneziul este esențial pentru funcția musculară, vitamina B 12 intervine în formarea hematiilor, iar vitamina D ajută la absorbția calciului în oase.

Ingrediente:

  • 2 căni lapte de cocos
  • 2 lingurițe fulgi de agar-agar sau 2 linguri pudră de tapioca
  • 4 capsule de probiotice
  • 2 linguri sirop de arțar, optional
  • borcane din sticlă cu capace
  • linguri de măsură
  • oală de dimensiune medie
  • tel
  • termometru, optional

Instrucțiuni:

  • Preîncălziți cuptorul pentru 5 minute, până când atinge temperatura de 38°C, apoi stingeți. Sterilizați borcanele - umpleți paharele cu apă fierbinte și lăsați-le câteva minute îm cuptor, apoi scurgeți apa. Alternativ, puteți spăla paharele în mașina de spălat vase.
  • Adăugați laptele de cocos în oală. Amestecați până când grăsimea de cocos se înmoaie.
  • Adăugați agentul de îngroșare: dacă folosiți fulgi de agar-agar, nu amestecați după; dacă folosiți pudră de tapioca, dizolvați-o în 1/3 din cantitatea de lapte și mixați ulterior.
  • Încălziți laptele de cocos la temperatură medie și așteptați până ce fierbe. Reduceți temperatura la minimum. Amestecați ocazional, până când fulgii de agar-agar se dizolvă, iar pudra de tapioca îngroașă amestecul.
  • Lăsați laptele să se răcească la temperatura camerei.
  • Adăugați probioticele - doar pudra din interior.
  • Adăugați și siropul de agave, amestecând până la omogenizare.
  • Turnați iaurtul în borcane și așezați-le în deshidrator 12-24 ore la temperatura de 43°C.
  • După ce le-ai scos, dați la rece pentru încă 6 ore, pentru a se întări. Dacă observați că iaurtul se separă, înlăturați lichidul, sau amestecați, în funcție de preferințe.
  • Poate fi consumat în maximum 2 săpămâni.

PONT 1

Dacă observați că deasupra iaurtului se depune un strat mai închis la culoare, înseamnă că a fost contaminat cu bacterii și nu mai este comestibil. Este recomandat să-l aruncați.

PONT 2

În cazul în care doriți să obțineți o consistență extra-thick, adăugați 3 linguri de semințe de chia. Dați la frigider din nou și consumați după 4 ore.

PONT 3

Separați semințele de restul compoziției, cu ajutorul unui sac pentru filtrarea laptelui, pentru o textură fină.

Courtesy of The Kitchn

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate