Hummus cu fasole albă și dovleac

De această dată, cremos înseamnă un mix inedit, perfect pentru sezonul rece. Un preparat versatil, potrivit ca și garnitură, dressing, în sandwich-uri, pizza sau incorporat în sosul pentru paste.

Bogată în antioxidanți, fasolea albă conține cantități importante de molibden, implicat în procesul de detoxifiere; sursă importantă de fibre și proteine, are un indice glicemic scăzut, producând inhibitori de alfa-amilază care ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism; conține magneziu și fier.

Principalele elemente nutritive regăsite în dovleac sunt luteina, alfa şi beta-carotenul, vitamina A, proteinele, zincul, acestea având rolul de a regenera organismul. În componența chimică a dovleacului mai găsim și carbohidrați, grăsimi, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6 (acid linoleic), fibre, fitonutrienți, folați, zeaxantină, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, T, K, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier.

Ingrediente:

  • 3 căni de dovleac crud, mărunțit (230 g)
  • 425 g fasole albă, fiartă sau conservată
  • 1 linguriță pastă de tahini
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță paprika dulce
  • 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • sucul de la două lămâi
  • sare, după gust

Topping:

Instrucțiuni:

  • Adăugați toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare.
Courtesy of Simple Vegan Blog

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate