Potențează calitățile nutritive ale năutului prin germinare. Astfel, va crește procentul de vitamine: A, B, C, E și minerale: calciu, fier, seleniu și zinc.
100 g de năut este echivalentul a 69 % din doza zilnic recomandată de fier, 57 % de magneziu, 55 % de vitamina B6, 50 % de potasiu, 21 % de calciu, 13 % de vitamina C și 2 % de vitamina A.
Ingrediente:
- 2 căței usturoi
- 85 ml pastă tahini
- ½ linguriță sare de Himalaya
- 1 lingură pudră de chimion
- ¼ linguriță pudră de paprika
- coaja de la o lămâie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 căni năut germinat
Instrucțiuni:
- Mărunțiți usturoiul în blender.
- Adăugați restul ingredientelor, exceptând năutul și mixați până când se formează o pastă.
- Ulterior adăugați și năutul și mixați din nou.
- Asezonați după gust.
- Pentru a obține o consistență mai fină, mixați ingredientele de mai sus într-un blender.
PONT
Se păstrează la frigider pentru maxim cinci zile.