O reţetă în care fiecare ingredient este un superaliment. Ingredientele de bază sunt avocado şi sare; restul sunt opţionale: suc de lămâie, roşii, ceapă, chilli, pătrunjel, etc.
Guacamole sau crema de avocado este originară din Mexic, iar denumirea acesteia derivă de la două cuvinte aztece: ahuacatl (avocado) şi molli (sauce). Consumul de avocado menţine sănătatea sistemului digestiv, prin conţinutul de fibre insolubile (75%) şi solubile (25%); fibrele insolubile curătă colonul, previn constipaţia şi cancerul colorectal, pe când cele solubile reglează apetitul (prelungind senzaţia de saţietate mai mult decât alte alimente).
Spirulina înglobează în proporţie de 60-70% proteine pure, adică mai mult decât poate să conţină carnea de vită sau de pui, ceea ce înseamnă că are toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care menţin o stare de sănătate optimă.
Ardeiul iute conţine capsaicină - încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât acesta conţine mai multă capsaicină. În prezent, se studiază efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică.
Ingrediente:
- 2 avocado
- 1 linguriţă pudră de spirulină
- 2 linguri pasta de tahini
- sucul de la o lămâie
- 2 roşii
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- sare de Himalaya, piper, chilli
Instrucțiuni:
- Mărunţiţi pulpa de avocado într-un bol cu ajutorul unei furculiţe.
- Decojiţi roşiile şi tăiaţi-le în bucăţi mici. Adăugaţi-le, împreună cu ceapa tocată în pasta de avocado.
- Adăugaţi sucul de lămâie, pasta de tahini, pudra de spirulină şi usturoiul mărunţit în blender.
- Asezonaţi cu sare, piper şi chilli.