Gazpacho cu pepene roşu

Include pepenele roşu – fructul iconic al verii, într-o reţetă de supă raw, uşor picantă.

Pepenele roşu are cea mai mare concentraţie de licopen, comparativ cu oricare altă legumă sau fruct proaspăt. Culoarea roşie a pepenelui este dată tocmai de acest compus.

În pepene, pe lângă licopeină, găsim betacaroten şi citrulină, care ajută la relaxarea vaselor de sânge. Citrulina se transformă în arginină prin anumite enzime, adică într-un antioxidant benefic pentru inimă și sistemul circulator, întărind şi sistemul imunitar.

Ingrediente:

  • 6 căni bucăţi de pepene roşu, fără sâmburi
  • 4 castraveţi
  • 2 roşii mari, decojite
  • 1-2 ardei jalapeño, fără sâmburi
  • 4 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 4 linguri oţet de sherry
  • sare de Himalaya şi piper, după gust

Topping:

  • 4 ridichi roşii, tăiate felii
  • 5-7 frunze de mentă

Instrucțiuni:

  • Adăugaţi pepenele roşu, castraveţii, roşiile, ardeii jalapeño, uleiul de măsline şi oţetul într-un blender şi mixaţi până la omogenizare.
  • Asezonaţi cu sare şi piper, pe urmă transferaţi compoziţia într-un bol.
  • Acoperiţi şi daţi la frigider pentru o oră.
Courtesy of Thrive Market

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate