Un preparat raw-vegan îndrăgit, pentru textura aerată și versatilitatea utilizării în preparatele dulci. Ne aduce aminte de asamblarea torturilor în copilărie – partea noastră preferată. Poate pentru că știam că după asta urmează un topping inedit.
Nuca de cocos constituie un aliment de bază, din care se poate consuma pulpa, apa și laptele. Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zinc, fosfor și fier. Uleiul de cocos poate fi utilizat la prepararea maionezelor.
Ingrediente:
- 1 conservă lapte de cocos sau smântână de cocos
- nectar de agave (opțional)
- pudră organică de vanilie (opțional)
Instrucțiuni:
- Dați la congelator laptele / smântâna de cocos pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
- Îndepărtați partea cremoasă cu o lingură, asigurându-vă că nu amestecați cu lichid, și adăugați într-un bol.
- Mixați cu ajutorul unui mixer – la putere medie – până când atingeți consistența de frișcă.
- Opțional, adăugați nectarul de agave, pudra de vanilie și alte condimente pentru aroma suplimentară.
Topping pentru:
- mini-tarte raw-vegane cu cocos
- budincă raw-vegană cu banane
- prăjitură cu cartof dulce
- smoothie cu ciocolată și migdale
- latte cu turmeric și ghimbir
- salată de fructe