Atunci când ingredientele se potrivesc perfect pentru a gândi un desert hrănitor, pentru starea ta zilnică de optimism.
Compușii activi din mango, în special mangiferina și acidul mangiferonic, împreună cu polifenoli și caroteni determină efecte farmacologice demonstrate în studii pe animale de laborator sau la voluntari sănătoși: antioxidant, imunomodulator, anti-alergic, antiinflamator, antidiabetic, gastroprotector, antidiareic.
Ingrediente crustă:
- ½ cană migdale (80 g)
- ½ cană semințe floarea-soarelui (80 g)
- 6 curmale de Medjool
- 1 lingură ulei de cocos
- ½ linguriță pudră de scorțișoară
- 1 vârf de cuțit sare de Himalaya
Ingrediente cremă:
- 1 cană unt de cocos (200 g)
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri nectar de agave (opțional)
- 1 mango (aproximativ 1 cană)
- 1 linguriță pudră de turmeric
- 1 linguriță ghimbir proaspăt
- 1 lingură suc de lime
- ¼ linguriță pudră de scorțișoară
Instrucțiuni:
- Adăugați migdalele și semințele de floarea-soarelui în blender și mixați grosier.
- Completați cu restul ingredientelor și mixați din nou până la închegarea compoziției.
- Împărțiți în 8 bucăți egale și distribuiți în forme de cupcakes (brioșe). Uniformizați și dați la rece.
- Amestecați uleiul de cocos cu nectarul de agave și lăsați deoparte.
- Mixați în blender bucățile de mango, turmericul și ghimbirul, împreună cu sucul de lime și pudra de scorțișoară. Incorporați uleiul de cocos și nectarul de agave.
- Dați la congelator pentru a se întări.