Pulberea de merişoare are o acţiune antiinfecţiosă eficientă pentru căile urinare, digestive şi respiratorii. Având printre substanțele active flavonoidele, resveratrolul, antocianidinele, acizii fenolici, vitamina C și multe săruri minerale, merișoarele reprezintă un remediu valoros pentru întârzierea procesului de îmbătrânire celulară şi reînnoirea sănătoasă a ţesuturilor.
Ce spuneți de un răsfăț culinar cu cremă în două straturi, unul de culoarea untului și altul rozaliu, cu o crustă crunchy și pudrat în roz purpuriu? Deși sună a fi ceva sofisticat, să știți că nu e deloc. E vorba doar de niște mini-prăjituri vegane cu merișoare, super ușor de făcut, super sănătoase și super sățioase! Vă asigurăm că după ce sunt gata preparate, mai întâi o sa le mâncați cu ochii și apoi o să le devorați una câte una. Dar să nu lungim vorba și să-i dăm drumul mai departe cu rețeta.
Ingrediente crusta:
- 90 g nuci
- 90 g fistic
- 70 g merișoare fructe
- 4 linguri ulei de cocos
- 1 vârf de cuțit sare de Himalaya
Ingrediente:
- 250 g caju hidratat
- 3 linguri ulei de cocos
- 3 linguri unt de cacao
- 50 ml lapte de cocos cu minim 60% grăsime
- 6 linguri nectar de agave
- sucul de la 1 lămâie mică
- 1 lingură pudră de merișoare
Instructiuni:
- Adăugați nucile și fisticul în blender și mixați grosier.
- Completați cu restul ingredientelor pentru crustă și mixați din nou până la închegarea compoziției (merișoarele trebuie sa fie hidratate în apă călduță pentru minim 1 oră)
- Împărțiți compoziția în 8 bucăți egale și distribuiți în forme de cupcakes (brioșe). Uniformizați și dați la congelator pentru 20 min.
- Pentru cremă, amestecați uleiul de cocos lichid, untul de cacao topit, nectarul de agave, laptele de cocos și sucul de lămâie.
- Puneți câte o lingură plină din această cremă peste crusta din formele de brioșe, nivelați compoziția și dați iarași la rece pentru 20 min.
- În crema rămasă, adăugați o lingură de pudră de merișoare și blenduiți până la încorporarea totală a acesteia. Adăugați câte o linguriță plină din noua cremă peste fiecare formă de brioșă în parte și uniformizați.
- Dați la congelator timp de minim 2 ore pentru a se întări.
- *Pentru cremă, se pune pe baie de aburi uleiul de cocos și untul de cacao, după care se adaugă și celelalte ingrediente și se amestecă, până se ajunge la o consistență cremoasă.
Pont 1: Pentru cupcakes-urile din imagine, am folosit forme de brioșe cu un diametru de 6 cm și o înălțime de 3,5 cm. Au ieșit fix 8 porții.
Pont 2: Dacă vreți să păstrați untul de cacao în forma sa raw, cea mai bună cale de a-l topi este cu ajutorul deshidratorului.
Pont 3: Nucile de caju trebuie să fie bine hidratate, ținându-se în apă pentru aprox. 6-8 ore. Dacă vă regăsiți printre cei care mai fac excepții minore de la dieta raw-vegană și ați uitat să hidratați nucile de caju în mod corespunzator, puteți să adăugați apă clocotită peste ele și să le lăsați să se înmoaie timp de aprox. 1 oră.
Pont 4: Pentru un look drăguț, puteți pudra cupcakes-urile înainte de servire cu pulbere de merișoare dată printr-o sită de ceai.
Pont 5: Pentru o variație mai simpatică a culorilor, puteți încerca să aruncați “alandala” puțină pudră de merișoare și pe pereții formelor de brioșe. Veți obține niște cupcakes cu o combinație de texturi roz care vor arăta într-un mare fel!
Nu ne rămâne decât să vă urăm…
Poftă bună!
Courtesy of C&S