Renunță pentru moment la zahăr pentru a face loc unor superalimente cu personalitate. Și ce modalitate mai potrivită de a le aduce împreună decât în desertul unanim adorat? Not your usual chocolate.
Reishi este compusă din carbohidrați complecși sau polizaharide solubile în apă, triterpenoide, proteine și aminoacizi. Aceste polizaharide, alături de acizii ganoderici,
reprezintă elementul cel mai activ din compoziția ciupercii, cu rol antitumoral, imuno-modulator și reglator al tensiunii arteriale. Acizii ganoderici ajută la ameliorarea
simptomelor specifice alergiilor, prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătățirea funcției hepatice și utilizării oxigenului.
Ingrediente:
- 110 g ulei de cocos
- ½ cană unt de cacao
- 1 cană pudră de cacao
- 2 linguri pudră de maca
- 2 lingurițe pudră de chaga
- 2 lingurițe pudră de reishi
- 2 lingurițe pudră de cordyceps
- 2 lingurițe pudră de he show wu
- 2 lingurițe pudră de mesquite
- ½ linguriță pudră organică de vanilie
- 1 vârf de cuțit sare de Himalaya
- pudră de stevia, opțional
Instrucțiuni:
- Topiți untul de cocos și untul de cacao la bain marie. Închideți focul și incorporați restul ingredientelor, amestecând. Urmăriți să obțineți o consistență cremoasă. În acest pas
puteți completa cu alte ingrediente care să adauge extra-aromă ciocolatei: scorțișoară, chilli, tahini, unt de migdale, semințe de chia, pudră de spirulina. Dacă doriți, puteți
adăuga nectar de agave pentru mai mult dulce. - Turnați într-o formă de ciocolată, presărați sare și dați la congelator pentru 20-30 minute pentru a se întări.
- Termenul de valabilitate este de câteva săptămâni, timp în care se poate consuma când doriți.
Pofta buna!
Courtesy of This Rawsome Vegan Life