Ciocolată amăruie cu superalimente și ciuperci medicinale

Renunță pentru moment la zahăr pentru a face loc unor superalimente cu personalitate. Și ce modalitate mai potrivită de a le aduce împreună decât în desertul unanim adorat? Not your usual chocolate.

Reishi este compusă din carbohidrați complecși sau polizaharide solubile în apă, triterpenoide, proteine și aminoacizi. Aceste polizaharide, alături de acizii ganoderici,
reprezintă elementul cel mai activ din compoziția ciupercii, cu rol antitumoral, imuno-modulator și reglator al tensiunii arteriale. Acizii ganoderici ajută la ameliorarea
simptomelor specifice alergiilor, prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătățirea funcției hepatice și utilizării oxigenului.

Ingrediente:

Instrucțiuni:

  • Topiți untul de cocos și untul de cacao la bain marie. Închideți focul și incorporați restul ingredientelor, amestecând. Urmăriți să obțineți o consistență cremoasă. În acest pas
    puteți completa cu alte ingrediente care să adauge extra-aromă ciocolatei: scorțișoară, chilli, tahini, unt de migdale, semințe de chia, pudră de spirulina. Dacă doriți, puteți
    adăuga nectar de agave pentru mai mult dulce.
  • Turnați într-o formă de ciocolată, presărați sare și dați la congelator pentru 20-30 minute pentru a se întări.
  • Termenul de valabilitate este de câteva săptămâni, timp în care se poate consuma când doriți.

Pofta buna!

Courtesy of This Rawsome Vegan Life

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate