Cheesecake raw-vegan cu iaurt și sfeclă

Sugestie de mic-dejun: o felie de cheesecake împreună cu o ceașcă de matcha latte.

Verificați dacă aveți următoarele: blender sau robot de bucătărie, spatulă de cauciuc, cântar de bucătărie și puteți începe prepararea acestui desert savuros.

Agar-Agar sau Kanten este o substanță obținută din algele din zona Asiei de Sud-Est - algele roșii Rodophyta, folosită ca aliment comun în multe diete, în special vegetariene și vegane; substituent penru amidon, gluten, lactoză, soia sau ouă, în cazul persoanelor alergice.

Agar-Agar conține calciu, iod, fosfor, fier și 80 % fibre. Nu are calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr. Absoarbe imediat glucoza, metabolizând-o ușor, prevenind astfel stocarea grăsimilor sau a zahărului în exces.

Agar-Agar acționează ca un ușor laxativ datorită conținutului ridicat de fibre, având acțiune detoxifiantă și fiind indicat în afecțiuni digestive: ficat leneș, constipație, tranzit intestinal lent.

Ingrediente crustă:

Ingrediente cremă:

Instrucțiuni:

  • Pregătiți crusta. Într-un blender, mixați curmalele, pe urmă adăugați restul ingredientelor și mixați din nou, până când compoziția capătă consistența unui aluat lipicios. Completați cu apă, dacă este necesar.
  • Transferați compoziția într-o formă de tort detașabilă, netezind-o cu o spatulă. Dați la congelator până când preparați crema.
  • Tăiați tăițeii în bucăți de 2 cm și adăugați-i în apă fierbinte împreună cu pudra de vanilie. Amestecați și lăsați-i să se dizolve.
  • Scurgeți excesul de apă de la nucile de caju hidratate și uscați-le cu un prosop. Adăugați-le, împreună cu pasta de Agar-Agar într-un blender. Mixați timp de 30 de secunde. Completați cu restul ingredientelor, exceptând sfecla, și mixați până la omogenizare fină. Păstrați două linguri din compoziție pentru decor.
  • Adăugați și sfecla în cremă și amestecați din nou.
  • Turnați compoziția rezultată peste crusta pentru cheesecake.
  • Decorați.
  • Se poate păstra la frigider pentru maxim 2 săptămâni.

PONT 1

Utilizați o formă de tort cu diametrul de 21 cm.

Timpul de preparare este de aproximativ 40 de min.

PONT 2

Agar-Agar este o gelatină vegetală, obținută din 8 varietăți de alge roșii. Se poate folosi pentru marmelade, sosuri, preparate gelatinoase, preparate asiatice.

Courtesy of Light Orange Bean

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate