Sugestie de mic-dejun: o felie de cheesecake împreună cu o ceașcă de matcha latte.
Verificați dacă aveți următoarele: blender sau robot de bucătărie, spatulă de cauciuc, cântar de bucătărie și puteți începe prepararea acestui desert savuros.
Agar-Agar sau Kanten este o substanță obținută din algele din zona Asiei de Sud-Est - algele roșii Rodophyta, folosită ca aliment comun în multe diete, în special vegetariene și vegane; substituent penru amidon, gluten, lactoză, soia sau ouă, în cazul persoanelor alergice.
Agar-Agar conține calciu, iod, fosfor, fier și 80 % fibre. Nu are calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr. Absoarbe imediat glucoza, metabolizând-o ușor, prevenind astfel stocarea grăsimilor sau a zahărului în exces.
Agar-Agar acționează ca un ușor laxativ datorită conținutului ridicat de fibre, având acțiune detoxifiantă și fiind indicat în afecțiuni digestive: ficat leneș, constipație, tranzit intestinal lent.
Ingrediente crustă:
- 7 curmale Medjool
- 1-½ cană fulgi de cocos
- ¼ cană pudră de cacao
- ¼ linguriță pudră de stevia
- 2 linguri ulei de cocos
- ¼ linguriță sare de Himalaya
- ¼ cană făină de cocos
Ingrediente cremă:
- 5 g tăiței din făină de Agar-Agar sau pudră de Agar-Agar
- ¼ cană apă fierbinte
- 1 linguriță pudră organică de vanilie
- 1-½ cană de caju (210 g)
- 350 g iaurt de migdale
- 1/3 cană ulei de cocos
- ½ linguriță pudră de stevia
- 2 linguri nectar de agave
- ¼ linguriță sare de Himalaya
- ¼ linguriță fulgi de drojdie (opțional)
- 1 lingură coajă de lămâie
- sucul de la o lămâie
- ½ cană sfeclă răzuită
Instrucțiuni:
- Pregătiți crusta. Într-un blender, mixați curmalele, pe urmă adăugați restul ingredientelor și mixați din nou, până când compoziția capătă consistența unui aluat lipicios. Completați cu apă, dacă este necesar.
- Transferați compoziția într-o formă de tort detașabilă, netezind-o cu o spatulă. Dați la congelator până când preparați crema.
- Tăiați tăițeii în bucăți de 2 cm și adăugați-i în apă fierbinte împreună cu pudra de vanilie. Amestecați și lăsați-i să se dizolve.
- Scurgeți excesul de apă de la nucile de caju hidratate și uscați-le cu un prosop. Adăugați-le, împreună cu pasta de Agar-Agar într-un blender. Mixați timp de 30 de secunde. Completați cu restul ingredientelor, exceptând sfecla, și mixați până la omogenizare fină. Păstrați două linguri din compoziție pentru decor.
- Adăugați și sfecla în cremă și amestecați din nou.
- Turnați compoziția rezultată peste crusta pentru cheesecake.
- Decorați.
- Se poate păstra la frigider pentru maxim 2 săptămâni.
PONT 1
Utilizați o formă de tort cu diametrul de 21 cm.
Timpul de preparare este de aproximativ 40 de min.
PONT 2
Agar-Agar este o gelatină vegetală, obținută din 8 varietăți de alge roșii. Se poate folosi pentru marmelade, sosuri, preparate gelatinoase, preparate asiatice.