Succesul prăjiturilor raw-vegane se datorează unui combo echilibrat între cremozitate și astringență. Avocado-coacăze. Cocos-lime.
Semințele de dovleac sunt bogate ȋn triptofan, un aminoacid esențial, care este convertit ȋn serotoninǎ și niacinǎ. Din acest motiv, acestea sunt utile ȋn caz de depresie și insomnie. De asemenea, sunt bogate în zinc, ceea ce le face un protector natural împotriva osteoporozei.
Ingrediente crustă:
- ¾ cană semințe de dovleac crude (alte nuci sau semințe)
- ½ lingură ulei de cocos (opțional)
- ½ lingură nectar de agave
- 4 curmale Medjool
Ingrediente cremă:
- 1 avocado
- 4 linguri suc de lime
- 4 linguri nectar de agave
- 1 lingură ulei de cocos (opțional - pentru o textură mai fermă)
- coaja de la 1 lime
- 1 vârf de cuțit de pudră organică de vanilie
Ingrediente topping:
- ¼ cană coacăze proaspete
Instrucțiuni:
- Amestecați toate ingredientele pentru crustă în blender, până când obțineți o consistență lipicioasă.
- Transferați într-o formă de tort detașabilă cu diametru de 10 cm. Dați la congelat până când preparați crema.
- Adăugați toate ingredientele pentru cremă într-un blender și mixați.
- Transferați amestecul peste crustă și uniformizați.
- Decorați cu coacăze proaspete.
- Dați la congelat peste noapte sau timp de 5-6 ore.